Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Οι Τούρκοι ζητάνε δις iσόβια για Έλληνα πιλότο που ισχυρίζονται ότι κατέρριψε τουρκικό F-16 το 1996.

Σύμφωνα με την τουρκική Χουριέτ που το έχει ως μια από τις κύριες ειδήσεις!!!, τούρκοι εισαγγελείς ζητούν την καταδίκη σε δύο φορές ισόβια, έλληνα πιλότου που παράνομα!!! κατέρριψε τουρκικό F-16 στο Αιγαίο το 1996.

Σύμφωνα με τη Χουριέτ:
"Το F-16 που είχε πιλότο το Λοχαγό Ναίλ Ερντογάν απογειώθηκε από το Μαρμαρά της επαρχίας Μπαλικεσίρ για εκπαίδευση στις 8 Οκτωβρίου του 1996. Λίγο αργότερα κατέπεσε νότια του ελληνικού νησιού Χίος. Ο δεύτερος πιλότος Αντισυνταγματάρχης Οσμαν Τσιτσεκλή διασώθηκε, αλλά ο Ερντογαν και το κουφάρι του F-16 δεν βρέθηκαν.

Το περιστατικό αναφέρθηκε ως εικονική αερομαχία και αεροπορικό ατύχημα στα νομικά έγγραφα.

Τα παιδιά του Ερντογάν και ο δικηγόρος τους, έστειλαν αίτημα στις ελληνικές αρχές για να κινηθεί ποινική διαδικασία εναντίον του έλληνα πιλότου, καθώς σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές το αεροσκάφος καταρρίφθηκε και ο Ερντογάν σκοτώθηκε από πρόθεση.

Σύμφωνα με το Γραφείο του δημόσιου κατήγορου της Άγκυρας που διηνήργησε την έρευνα για το περιστατικό, εξετάστηκαν τα στοιχεία των ραντάρ αλλά οι διάλογοι των δύο αεροσκαφών από το Γενικό Επιτελείο. Τα ρανταρ και οι συνομιλίες τους έλληνα πιλότου μεταφράστηκαν επίσης στα τουρκικά, καθώς ο Τσιτσεκλή έδωσε κατάθεση, καταθέτοντας καταγγελία.

Το κατηγορητήριο απαιτεί την καταδίκη του πιλότου του ελληνικού Mirage 200 Θάνου Γρίβα σε δύο φορές ισόβια για "ανθρωποκτονία από πρόθεση" καθώς και "πράξεις αποδυνάμωσης της ανεξαρτησίας του κράτους". Ζητά επίσης φυλάκιση 12 ετών για την "καταστροφή του αεροσκάφους".

“Διαπιστώθηκε ότι το αεροσκάφος έπιασε φωτιά και κατέπεσε, αφού εξετάσtηκαν οι συνομιλίες των πιλότων και τα ρανταρ. Στην κατάθεσή του ο Οσμάν Tσιτσεκλή είπε, ότι κατερρίφθηκε από πύραυλο που πυροδοτήθηκε από το ελληνικό αεροσκάφος χωρίς κίνητρο σε διεθνή εναέριο χώρο" αναφέρεται στο αίτημα των τουρκικών αρχών."

Αυτά γράφει η Χουριέτ ... Δε νομίζω πως χρειάζεται κανένα σχόλιο ...

Παραθέτουμε βίντεο της εποχής με τον Οσμάν Τσιτσεκλή να δηλώνει μηχανική βλάβη.

bsgreeks.blogspot.gr