Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Το Κρεμλίνο απάντησε σε δηλώσεις του νέου διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

ΜΟΣΧΑ, 05.05.2016

Η Ρωσία δεν αποτελεί κίνδυνο για κανένα, ωστόσο δεν θα αφνοήσει ενέργειες, προοπτικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής Προεδρίας Ντιμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα ο νέος Ανώτατος Διοικητής των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη, Σταρτηγός Κέρτις Σκαπαρότι είχε καλέσει σε μόνιμη ετοιμότητα για να αντιμετωπισθούν οι απειλές από τη Ρωσία και τους τρομοκράτες, τονίζοντας ότι η συμμαχία βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα με την "αναγεννημένη Ρωσία, η οποία θέλει να εμφανίζεται ως παγκόσμιο κράτος".

Ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας αυτά τα λόγια, δήλωσε ότι η Ρωσία με συνέπεια είναι υπέρ της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας με τον υπολογισμό των συμφερόντων κάθε πλευράς και για τον από κοινού διακανονισμό περιπτώσεων συγκρούσεων.

"Αλλά την ίδια στιγμή η Ρωσία, σίγουρα, δεν μπορεί να αγνοήσει οποιεσδήποτε ενέργειες, που αποτελούν άμεσα ή δυνητικά απειλή για τα δικά της εθνικά συμφέροντα" σημείωσε, λέγοντας ότι η ρωσιική πλευρά θα υπερασπίσει παραδοσιακά τα συμφέροντά της.

Η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ, στα σύνορα της Ρωσίας, αποτελεί μόνιμη πηγή ανησυχίας για τη Μόσχα. Στις αρχές Μαίου ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει την πιθανότητα εγκατάστασης 4 ταγμάτων στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία. Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, ως απάντηση ανακοίνωσε τη δημιουργία τριών νέων μεραρχιών.

Η Ρωσία έχει τονίσει επανειλημμένα, ότι δεν ενδιαφέρεται να συντηρήσει την αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ, αλλά είναι έτοιμη να δώσει την κατάλληλη απάντηση στις ενέργειες της Δύσης.

bsgreeks.blogspot.gr
με πληροφορίες από Ria Novosti