Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος στο Άγιο Όρος. Τελευταίες πληροφορίες.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 27.05.2016


Σε λίγα λεπτά προσγειώνεται στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" της Θεσσαλονίκης το αεροσκάφος που μεταφέρει τον Πατριάρχη της Ρωσίας Κύριλλο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Μόσχα.

Μετά από επίσκεψη στη Διοίκηση του Αγίου Όρους - στο Πρωτάτο και την Ιερά Κοινότητα, ο προκαθήμενος της ρωσικής Εκκλησίας θα μεταβεί στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμωνα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τύπου του Πατριαρχείου,
«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Παναγιώτατος, θα πραγματοποιήσει Αγιασμό στο Παλιό Ρωσικό και στη Σκήτη του Ξυλουργού. Ειδικά σε αυτά τα μέρη γεννήθηκε και άρχισε να αναπτύσσεται ο ρωσικός μοναχισμός στο Άγιο Όρος. Την Κυριακή, όπως αναμένεται, ο Πατριάρχης θα πραγματοποιήσει Λειτουργία στη Μονή του Αγίου Παντελεήμωνα», – δήλωσε ο Πατέρας Αλέξανδρος.

Συμπήρωσε, ότι οι εργασίες αποκατάστασης της Μονής του Αγίου Παντελεήμωνα αλλά και των υπολοίπων Σκητών στον Άθω «αποδεικνύει τη μεγάλη σημασία που έχει για τους συμπατριώτες μας (ρώσους) το Άγιο Όρος».

«Είναι πολύ σημαντικό, ότι το κράτος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα της αποκατάστασης του Μοναστηριού... », – είπε ο επικεφαλής του γραφείου τύπου.

bsgreeks.blogspot.gr
με πληροφορίες από pravmir.ru