Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

O Τραμπ και τυπικά υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για Πρόεδρος των ΗΠΑ. Παγκόσμιος προβληματισμός.


Ο μεγιστάνας δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ παρά την ανορθόδοξη και πολλές φορές προκλητική προεκλογική του εκσρατεία, είναι από εχθές το βράδυ και  de facto υποψήφιος των ρεπουμπλικανών για την Προεδρία των ΗΠΑ. Αυτό συνέβη, όταν μετά τη νίκη του στην Ιντιάνα ο έταιρος υποψήφιος Τεντ Κρουζ απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Ο Τραμπ κατάφερε να ξεπεράσει την επιθετική στάση του κρουζ αλλά και ένα συσπειρωμένο κίνημα ρεπουμπλικάνων που εργάστηκαν απεγνωσμένα για να αποτρέψουν την υποψηφιότητά του, θεωρώντας ότι η προκλητική του στάση μπορεί να καταδικάσει το κόμμα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Τα χθεσινά αποτελέσματα της Ιντιάνα έφεραν τον Τραμπ να συγκεντρώνει άνετα τους 1237 εκλέκτορες που απαιτούνται ώστε να πάρει απευθείας την υποψηφιότητα χωρίς να χρειασθεί να απευθυνθεί στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Στον αντίποδα, η νίκη Σάντερς στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών δεν φαίνεται να αλλάζει τη συνολική εικόνα που δείχνει ότι η πρώην Υπουργός Εξωτερικών θα καταφέρει να πάρει το χρίσμα. Αναλυτές εκτιμούν ότι το προβάδισμα Κλίντον είναι πλέον μη αναστρέψιμο, ενώ η ίδια φαίνεται μα μετατοπίζει πλέον το βάρος της προεκλογικής της εκστρατείας απέναντι στον Τραμπ.



Η επιτυχία του Τραμπ, με τις ακραίες και προκλητικές θέσεις, έχει προκαλέσει παγκόσμιο προβληματισμό.

 bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από Washington Post