Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Oδησσός Ουκρανία. Ενόψει της αυριανής μέρας αλλά και της 9ης Μαίου τμήματα της "ΑΖΟΒ" στην πόλη.

Ο Περιφερειάρχης Οδησσού Μιχαήλ Σαακασβίλι ανακοίνωσε ότι στην Οδησσό αφίχθηκαν 300 μαχητές της "ΑΖΟΒ" για την προστασία της δημόσιας τάξης από πιθανές προβοκάτσιες την 2α Μαίου.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, είναι σαφής η προσπάθεια αποσταθεροίησης της κατάστασης από ομάδες της άκρας δεξιάς ενόψει τον εορτών του Μαίου τόσο στην Οδησσό, όσο και στο Χάρκοβο και στο Κίεβο όπου οι ακροδεξιοί αναμένεται να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις των βετεράνων για την ημέρα της νίκης 9η Μαίου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, στην Οδησσό η ένταση αυξάνεται επικύνδυνα, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί τα τάγματα "ΑΪΝΤΑΡ", "ΑΖΟΒ" και ο Δεξιός Τομέας.

Υπενθυμίζουμε, ότι Δικαστήριο της Οδησσού, επέτρεψε για αύριο διαδήλωση στη μνήμη των θυμάτων της 2ας Μαίου 2014. 


Το ακροδεξιό τάγμα "ΑΖΟΒ" που σήμερα αποτελεί πλέον μονάδα του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, πραγματοποίησε χθες επίδειξη δύναμης, μπροστά στο Μέγαρο των Συνδικάτων όπου στις 2 Μάϊου του 2014, 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Μέχρι σήμερα, οι υπεύθυνοι του εγκλήματος δεν έχουν πληρώσει. Η πολιτισμένη Ευρώπη και οι ΗΠΑ συνεχίζουν να επιμένουν να αγνοούν και να στηρίζουν την κυβέρνηση του Κιέβου.


Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με την "ΑΖΟΒ" μπροστά στο κτίριο των συνδικάτων:

bsgreeks.blogspot.com