Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ερντογάν. Η Τουρκία ετοιμάζεται να αναλάβει δράση ενάντια στον ISIS, σε Ιρακ και Συρία.

ΑΓΚΥΡΑ, 12.05.2016

Η Τουρκία προετοιμάζεται να αναλάβει δράση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και του ISIL στη Συρία, είπε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμπληρώνοντας ότι η χώρα του δεν έλαβε την επιθυμητή βοήθεια από τους συμμάχους της, με ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή.

"Κάνουμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να καθαρίσουμε πέρα από τα σύνορα, λόγω των προβλημάτων στο Κιλίς (επαρχία στα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας). Όμως δεν έχουμε λάβει ακόμη την επιθυμητή βοήθεια από τους συμμάχους μας, ειδικότερα από τις χώρες που διαθέτουν ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή" είπε ο Ερντογάν, μιλώντας σε συγκέντρωση στην Άγκυρα.

Ο Πρόεδρος είπε επίσης ότι η Τουρκία έχει το διακίωμα να μη νοιάζεται γι αυτούς που αγνοούν το Κιλίς και τη συριακή πήλη Χαλέπι.

“Έχουμε επίσης το δικαίωμα να μη νοιαζόμαστε, αυτούς που αγνοούν το Κιλίς και το Χαλέπι. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε ακόμη και με τους συμμάχους μας ή την ανήθικη δομή στο πρόσωπο των σημερινών λόγων και συμπεριφορών οργανισμών ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάποιων χωρών, στον αγώνα της Τουρκίας ενάντια στην τρομοκρατία" είπε ο Ερντογάν, τονιζοντας ότι η στάση τους είναι υποκριτική.

“Αυτοί που σήκωσαν τον κόσμο στο πόδι, όταν ο ISIS επιτέθηκε εναντίον τους, αφήνουν την Τουρκία μόνη της στον αγώνα ενάντια στην ίδια οργάνωση", είπε ο Ερντογάν.

Από την πλευρά μας επισημαίνουμε ότι είσοδος της Τουρκίας σε συριακό ή και Ιρακινό έδαφος και ειδικότερα σε περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι των δυνάμεων αυτοάμυνας θα δημιουργήσει περαιτέρω εμπλοκή στην περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες. Πέρα απ' αυτό είναι σαφές ότι οι Τούρκοι επιχειρούν να ανακόψουν πιθανή έξοδο των Κούρδων στη Μεσόγειο.

Άγνωστη μέχρι στιγμής η θέση της συμμαχίας, αλλά και της Ρωσικής πλευράς απέναντι σε μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.

με πληροφορίες από afp.com και .hurriyetdailynews
bsgreeks.blogspot.gr