Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας εντόπισε κατασκοπευτικό αεροπλάνο των ΗΠΑ κοντά στα ρωσικά σύνορα.

ΜΟΣΧΑ, 23.05.2016

Η Ρωσική αεράμυνα, εντόπισε κατασκοπευτικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ RC-135, να πραγματοποιεί κατασκοπευτική πτήση πάνω από την Ιαπωνική Θάλασσα σε κοντινή απόσταση από τα ρωσικά σύνορα. Στο Υπουργείο Άμυνας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος πετούσε με κλειστό αναμεταδότη. Σχέδια πτήσης δεν είψαν δοεθεί στις υπηρεσίες ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας της περιοχής. Το αεροσκάφος χρησιμαποιούσε κλιμακωτά αεροδιαδρόμους που χρησιμοποιούνται από πολιτικές αερογραμμές.


Ως αποτέλεσμα των αντιεπαγγελματικών ενεργειών του αμερικανικού πληρώματος δημιουργήθηκε κίνδυνος αεροπορικού ατυχήματος. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, κάλεσε τους αμερικανούς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό με κατασκοπευτικό αεροσκάφος κοντά στα ρωσικά σύνορα.


Επισημαίνεται ότι δεν είναι το πρώτο επεισόδιο με κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ. Στις 15 Μαίου αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος RC-135V πλησίασε την ακτή της περιφέρειας Καλίνινγκραντ. Ανάλογο επεισόδιο είχαμε και στα τέλη Απριλίου όταν περιπολικό αεροσκάφος P-8 Poseidon της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας αναχαιτίσθηκε από ρωσικό MIG-31.


bsgreeks.blogspot.gr
με πληροφορίες από ria novosti