19η Μαίου. Επίσημη τελετή Υποστολής της Σημαίας από το Γ' Σώμα Στρατού και άγημα Ποντίων.H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων τιμούν τη μνήμη των 353.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.


Την Πέμπτη 19 Μαΐου, ημέρα που καθιερώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, ως «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» στις 19:30 διοργανώνουν συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους (παραλία) και Πορεία Μνήμης προς το Λευκό Πύργο, όπου στις 20:30 περίπου θα πραγματοποιηθεί Επίσημη Τελετή Υποστολής της Σημαίας από Άγημα του Γ’ Σώματος από κοινού με  Άγημα Ποντίων.

Είναι μια κίνηση με τεράστιο συμβολισμό που πραγματοποιείται για πρώτη φορά. Ο Ποντιακός Ελληνισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας της Ελλάδας και η συμβολική αυτή κίνηση, απευθύνεται στη συλλογική Μνήμη της ελληνικής Κοινωνίας.

Παράλληλα έχουν τυπωθεί και θα μοιραστούν από μέλη των δύο Ομοσπονδιών ενημερωτικά φυλλάδια για τη Γενοκτονία.

Να είμαστε όλοι εκεί!!!

bsgreeks.blogspot.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Ουκρανία προτείνει στρατιωτική βοήθεια στις ΗΠΑ για τη Συρία!!!

Τούρκοι «χάκαραν» λογαριασμό Ρώσου βουλευτή στα κοινωνικά δίκτυα

ΝΙΚΟΛΟ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟ. Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ. Το Χρονικό της Πολιορκίας και της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους αυτόπτες μάρτυρες.