Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Φωτογραφική έκθεση του Aleksandr Glyadyelov στα πλαίσια του SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR

Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "Βλέπεις, Αδελφέ μου;" πραγματοποιείται στα πλαίσια του φεστιβάλ SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR στην Αθήνα από 21 - 28 Μαίουστο Boo Art Cafe (Σαρρή 21, 2ος όροφος, Ψυρρή, 21 03255542)

Ο φωτογράφος Aleksandr Glyadyelov θα είναι παρών στα εγκαίνια της έκθεσης το Σάββατο, 21 Μαΐου, στις 20:00. Στην έκθεση εκτίθενται ασπρόμαυρες φωτογραφίες που απεικονίζουν δύο κεφάλαια της πρόσφατης ιστορίας της Ουκρανίας, το Μαϊντάν και τον πόλεμο.



Ο  Aleksandr Glyadyelov είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός και γνωστός φωτογράφος. Από το 1989, φωτογραφίζει στην Ευρώπη, στην Κεντρική Ασία, στην Αφρική και στις ΗΠΑ. Έχει τεκμηριώσει τις συγκρούσεις στη Μολδαβία, όπου τραυματίστηκε, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, στην Τσετσενία και στην Ουκρανία, όπου τραυματίστηκε και πάλι. Από το 1997 μέχρι σήμερα, έχει συνεργαστεί ενεργά με τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα». 

Οι φωτογραφίες του Aleksandr έχουν χρησιμοποιηθεί από διεθνείς οργανισμούς όπως οι MSF, HRW, το Global Fund, το UNAIDS και η UNICEF. Μεταξύ των βραβείων του είναι: το Grand-Prix of Ukrpressphoto-97, το Hasselblad Award στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας Swiss Images '98, στο Vevey, το Μετάλλιο Αριστείας Mother Jones 2001 από το International Documentary Photography Foundation στο Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ, το Moving Walls 2002 από το Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας (OSI) στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, και άλλα. Έχει παρουσιάσει πάνω από 30 ατομικές εκθέσεις σε διάφορες χώρες και έχει δημοσιεύσει τρία βιβλία. 

bsgreeks.blogspot.com