Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

"ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ" - Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία στην Αγία Πετρούπολη

Στις 21 Μαίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας δράσης "ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ" πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Σύλλογο Ελλήνων Αγ. Πετρούπολης "ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ" και την Οργάνωση Ελληνικής Νεολαίας "ΑΕΤΟΣ".

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Πλατεία δίπλα στο άγαλμα το Ιωάννη Καποδίστρια, στη θέση όπου βρισκόταν η παλιά ελληνική εκκλησία που καταστράφηκε την περίοδο του Στάλιν. Σήμερα στη θέση αυτή έχει τοποθετηθεί Σταυρός.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μνημόσυνο στη μν.ημη των 353.000 αθώων θυμάτων και αμέσως μετά η Πρόεδρος της Ελληνικής Νεολαίας της Ρωσίας Ευγενία Ποπόβα, διάβασε το μήνυμα του ηγέτη των Ελλήνων της Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν, ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Αγ.Πετρούπολη, Παναγιώτης Μπεγλίτης, ο Πρόξενος της Κύπρου, Δημήτριος Δημητρίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας "ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ", Αλεξέι Δροσίδης, η Πρόεδρος της οργάνωσης νεολαίας "ΑΕΤΟΣ" Αγ. Πετρούπολης, Ελισάβετ Πελιβανίδη, ο Πρόεδρος της Αρμενική Κοινότητας, Καρέν Μκρτσιάν, ο Πρόεδρος της Αρμενικής Νεολαίας, Φιλλίπ Νταβίντοφ, ο Πρόεδρος του Ρωσο - Συριακού συλλόγου, Μπαντάχ Αλ Ντζουντί, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εθνικών Ενώσεων της Ρωσίας, Αντουάν Αρακελιάν.
Στη μνήμη των θυμάτων, τοποθετήθηκαν στο Σταυρό, στη θέση όπου βρισκόταν η ελληνική ακκλησία 100 γαρύφαλλα για 100 χρόνια από την έναρξη της Γενοκτονίας στον Πόντο.

Από τη συγκέντρωση εγκρίθηκε ψήφισμα για την Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

bsgreeks.blogspot.gr