25 ΧΡΟΝΙΑ του Ελληνικού Χορευτικού Συγκροτήματος "Παναήρ" του Ντονέυσκ (ΒΙΝΤΕΟ)

 Ντονέτσκ, 29 μαίου 2016

Τα 25 του Χρόνια δημιουργικής παραουσίας στον πολιτισμό του Ντονμπάς γιόρτασε χθες με μια μεγάλη παράσταση το ελληνικό χορευτικό συγκρότημα "Παναήρ" (Πανηγύρι). Η παράσταση που πραγματοποιήθηκε στο "Σπίτι του Πολιτισμού Κουϊμπίσεβ", απετέλεσε πραγματική γιορτή για όλη την ελληνική διασπορά του Ντονμπάς.

Πριν την έναρξη της παράστασης, οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να γευτούν γεύσεις της ελληνικής κουζίνας της περιοχής, καθώς επίσης και να περιηγηθούν σε έκθεση με έργα λαϊκής τέχνης των ελλλήνων.

Οι  επίσημες αρχές της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, τίμησαν τη συμβολή του ελληνικού χορευτικού συγκροτήματος "Παναήρ" στον πολιτισμό της περιοχής, αλλά και στη φιλία μεταξύ των λαών και των εθνοτήτων.


Στα 25 χρόνια λειτουργίας και δημιουργικής του παρουσίας, το "Παναήρ", έχει δημιουργήσει το δικό του προφίλ και στυλ. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους παιδαγωγούς, χορογράφους, δασκάλους του συγκροτήματος που αποτελεί σύμβολο του λαϊκού πολιτισμού και πρέσβη των ελληνικών παραδόσεων.

Ο Νίκος Σιδηρόπουλος στο κέντρο, η Ευγενία Ποπόβα και ο Κωνσταντίνος Χαϊτούλοφ

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Ντονιέτσκ Λένα Πρόνταν
Οι θεατές καταχειροκρότησαν το συγκρότημα. Παρούσα και η Πρόεδρος της Ελληνικής Νεολαίας της Ρωσίας, Ευγενία Ποπόβα, αλλά και ο Νίκος Σιδηρόπουλος, δημοσιογράφος της διασποράς από τη Μόσχα.

Στο Βίντεο, μιλούν για το συγκρότημα, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας "Θεόδωρος Σταμπουλτζής" του Ντονιέτσκ, Ελένα Πρόνταν, ο ελληνικής καταγωγής Δντης του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου της "ΛΔΝ", Αλεξάντερ Αφεντίκοφ, ο Βουλευτής του Λαϊκού Συμβουλίου της "ΛΔΝ", Βλαντισλάβ Μπερντιτσέβσκι, ο Διευθυντής του Συγκροτήματος Κωσνταντίνος Χαϊτούλοφ και τέλος η Υπουργός Παιδείας και Επιστημών της "ΛΔΝ", Λαρίσα Πολιακόβα.

Δείτε το βίντεο:

bsgreeks.blogspot.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Ουκρανία προτείνει στρατιωτική βοήθεια στις ΗΠΑ για τη Συρία!!!

Τούρκοι «χάκαραν» λογαριασμό Ρώσου βουλευτή στα κοινωνικά δίκτυα

ΝΙΚΟΛΟ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟ. Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ. Το Χρονικό της Πολιορκίας και της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους αυτόπτες μάρτυρες.