Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Οδησσός. Το χρονικό της μεγάλης αντιφασιστικής συγκέντρωσης που τελικά δεν επιτράπηκε η πραγματοποίησή της.

Το bsgreeks.blogspot.com κάλυψε από τις 9 το πρωί τη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση της Οδησσού στη μνήμη των θυμάτων της 2ας Μαίου 2014, μεταφέροντας τις τελευταίες ειδήσεις και πληροφορίες κάθε ώρα.

Η συγκέντρωση είχε προγραμματισθεί να αρχίσει στις 14:00 ώρα Ελλάδος.


09:00  Ανώνυμο τηλεφώνημα στις 08:37 στην Γενική Αστυνομική Διέυθυνση Οδησσού για τοποθέτηση βόμβας στο χώρο της συγκέντρωσης

09:30  Ομάδα πυροτεχνουργών και επιχειρησιακή ομάδα ελέγχουν τον χώρο. Απαγορεύεται η είσοδος σε κόσμο, ενώ έχει σταματήσει και η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.

Ολόκληρο το "Πεδίο του Κούλικοφ" (το πάρκο στο Μέγαρο των Συνδικάτων) έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της αστυνομίας, της εθνοφρουράς και του στρατού. Η είσοδος στο χώρο θα γίνεται μόνο από δύο σημεία, όπου έχουν τοποθετηθεί ανιχνευτές μετάλλου. [http://timer-odessa.net]


10:10  Αρχίζουν να φτάνουν οι πρώτοι που θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση με λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.
10:40  Μεταξύ των πρώτων συγκεντρωθέντων και των αστυνομικών δημιουργούνται μικροεντάσεις. Άνθρωποι με λουλούδια προσπαθούν να περάσουν στο χώρο αλλά τους λένε ότι ο χώρος είναι ναρκοθετημένος. Κάποιοι αφήνουν τα λουλούδια στα πόδια των αστυνομικών.[http://dumskaya.net]

11:25  Απαγορευμένη από την αστυνομία παραμένει η πρόσβαση στο χώρο της συγκέντρωσης, ενώ ο αριθμός των συγκεντρωμένων διαρκώς μεγαλώνει. Αυτή την ώρα περίπου 300 άτομα είναι συγκεντρωμένα μπροστά από την κεντρική είσοδο. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή ο χώρος ερευνάται για βόμβα, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα. Κόσμος συνεχίζει να αφήνει λουλούδια στα πόδια των αστυνομικών.



11:30  Ο χώρος παραμένει κλειστός ενώ υπάρχει ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και της αστυνομίας. Συνελλήφθη άτομο που προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό.

11:46  Η αστυνομία μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα βρήκε τρεις χειροβομβίδες σε υπόγεια διάβαση στο σιδηροδρομικό σταθμό της Οδησσού κοντά στο χώρο της συγκέντρωσης. !!! 

12:30  Ο χώρος παραμένει κλειστός ... ενώ ο εκτελών χρέη Αστυνομικού Διευθυντή Οδησσού Λορτκιπανίτζε ζητά την κατανόηση των κατοίκων της Οδησσού.

14:00  Ο χώρος της συγκέντρωσης παραμένει αποκλεισμένος από την αστυνομία ακόμη !!! 

14:15  Στο αεροδρόμιο της Οδησσού, παραμένει αποκλεισμένος από εθνικιστές ο ηγέτης του μπλοκ της αντιπολίτευσης Μπόυκο που δεν του επιτρέπουν την είσοδο στην πόλη.



15:15  Μετά από απόπειρα ξυλοδαρμού από εθνικιστές, των βουλευτών ηγετών της αντοπολίτευσης στο αεροδρόμιο της Οδησσού η αστυνομία τους απομόνωσε στην αίθουσα VIP. Οι ηγέτες του "Μπλόκ της Αντιπολίτευσης" δήλωσαν ότι θα προσευχηθούν για τα θύματα της 2ας Μαίου στο τέρμιναλ του αεροδρομίου.

15:45  Κλειστός από την αστυνομία παραμένει ο χώρος της συγκέντρωσης που είχε προγραμματισθεί να αρχίσει στις 14:00.

16:15  Σύμφωνα με πληροφορίες από το αεροδρόμιο της Οδησσού οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Μπόυκο και Νοβίνσκι που παρεμεναν αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο από εθνικιστές εγκατέλειψαν την Οδησσό με πτήση τσάρτερ για Κίεβο.

16:20  Ο χώρος της συγκέντρωσης στο "Πεδίο του Κουλικόφ" παραμένει αποκλεισμένος ... Περίπου 1500 άτομα παραμένουν περιμένοντας, ενώ πολλοί Οδεσσίτες έχουν ήδη αποχωρήσει.

Παρακολουθείστε το Βίντεο μέχρι της 16:30 που διακόπηκε η απευθείας μετάδοση:
 




bsgreeks.blogspot.com