Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Σχέδιο Νόμου για την απαγόρευση ρωσικών ονομάτων στη Λιθουανία!!!


Ο αντιρωσικός παροξυσμός καλά κρατεί στην ευρωπαϊκή Λιθουανία.

Η Κυβέρνηση της Λιθουανίας από 1ης Σεπτεμβρίου εξετάζει σχέδιο νόμου για να δίνονται στα παιδιά μόνο Λιθουανικά ονόματα. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.


Το σχέδιο νόμου, έρχεται ως τροποποίηση του νόμου για την αλλαγή εγγραφής του προσωπικού ονόματος, του επωνύμου και της εθνικότητας. Σε αυτό περιγράφεται η άρνηση εγγραφής ονόματος σε περίπτωση "που αυτό δεν είναι σε αντιστοιχία με τις αρχές της λιθουανικής γλώσας ή δυσκολεύει την αποδοχή προσώπου από την κοινωνία".

Σήμερα στη Λιθουανία όπου κατοικούν χιλιάδες εθνικά ρώσοι, σε όλα τα ονόματα και τα επίθετα προστίθεται στο τέλος το "ς". Για παράδειγμα το όνομα του ρώσου Πρωθυπουργού Ντιμίτρι Μεντβέντεβ, σε περίπτωση που αυτός ήταν πολίτης της Λιθουανίας, θα εγγραφόταν στο διαβατήριο του ως DIMITRS MEDVEDEVAS !!!

Με το νέο σχέδιο προτείνεται η άρνηση εγγραφής ονόματος που δεν βρίσκεται σε αντιστοιχία με τη λιθουανική γραμματική.

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Λιθουανίας θεωρούν, ότι τέτοια μέτρα επτρέπουν την "υπεράσπιση της δημοκρατικής οικοδόμησης στη χώρα" και "το δικαίωμα των υπολοίπων κατοίκων της Λιθουανίας να συνομιλούν ελέυθερα στη μητρική τους γλώσσα".

Φυσικά και είναι ένα μέτρο σαφώς αντιδημοκρατικό, που παραβιάζει τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Ιστορικά βέβαια, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι το μέτρο της αλλαγής ονομάτων χρησιμοποιήθηκε και αλλού άμεσα ή έμεσα με εξαναγκασμό, με σαφή στόχο την σταδιακή οριστική αφομοίωση των μειονοτήτων. Στην Τουρκία ως προς τους Έλληνες και άλλους. Στη Βουλγαρία του Ζίβκοφ ως προς τους μουσουλμάνους και άλλους και φυσικά στην πρώην ΕΣΣΔ.

Κατά τα άλλα το μέλος της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης Λιθουανία, κουνάει το δάχτυλο υπερασπιζόμενη τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες....

bsgreeks.blogspot.gr
με πληροφορίες από ria novosti