Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΕΛΛΑΔΑ: ΚΛΕΙΣΤΟΝ λόγω ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Νεκρώνει σήμερα η χώρα σαν αντίδραση στην επίσπευση της συζήτησης και ψήφισης του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου από τη Βουλή.Ειδικότερα:

ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ 6 & 7 Μαΐου 48ωρη.
Με 48ωρη Πανελλαδική απεργία αύριο και μεθαύριο αντιδρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην επίσπευση της συζήτησης και ψήφισης του Ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου από τη Βουλή το Σάββατο και την Κυριακή που αποφάσισε αιφνιδιαστικά η Κυβέρνηση για να προλάβει το Eurogroup της Δευτέρας.
Επίσης ισχύει και η 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει την Κυριακή η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Αποφάσεις για 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο αναμένεται να λάβουν και αρκετές κλαδικές Ομοσπονδίες.

Παραλύουν οι συγκοινωνίες

Στην Αθήνα
 Χωρίς μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, τρένο και προαστιακό μένει η χώρα για τις επόμενες ημέρες λόγω της απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κόντρα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται το βράδυ της Κυριακής.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο μετρό κήρυξαν απεργία για την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου, ενώ ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ώς και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Χωρίς τραμ θα μείνει η Αθήνα την Παρασκευή και το Σάββατο.
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ, την Παρασκευή και το Σάββατο. Επίσης οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάσεις εργασίας την Κυριακή, από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ώς τη λήξη της βάρδιας.


Χωρίς λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη
Σαρανταοχτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.
Θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο» και τα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.
Επίσης οι εργαζόμενοι αποφάσισαν για την Παρασκευή στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα τα πλοία στα Λιμάνια
Δεμένα στα λιμάνια για τέσσερις ημέρες θα είναι και τα πλοία λόγω της τετραήμερης απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΝΟ, μέχρι την Τρίτη 10 Μαίου στις 06:00.

Ακίνητα τα τραίνα 
Τα δρομολόγιά της ακυρώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όπως ανακοίνωσε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 5/5/2016 έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8/5/2016, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια των τραίνων, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η Γ.Σ.Ε.Ε,  και στις οποίες θα συμμετέχει και η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ).

Απεργούν Δημοσιογράφοι και ΜΜΕ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ κηρύσσεται 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έως τις 6 το πρωί της Κυριακής σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα γραφεία Τύπου, σε αντίδραση στον ασφαλιστικό νόμο που θα αρχίσει να συζητείται από το Σάββατο στη Βουλή.

Ακύρωση παραστάεων του Εθνικού Θεάτρου
Το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται οι παραστάσεις του την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου, λόγω της 48ης απεργίας που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ

bsgreeks.blogspot.com