Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

O Πούτιν με το πορτραίτο του πατέρα του συμμετείχε στη δράση "Αθάνατο Σύνταγμα"

ΜΌΣΧΑ, 09.05.2016

Πάνω από 500.000 Μοσχοβίτες συμμετείχαν και φέτος στη δράση "Αθανατο Σύνταγμα". Ανάμεσα σε αυτούς, με το πορτραίτο του πατέρα του και Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμήρ Πούτιν.

Για τον Πρόεδρο Πούτιν, όπως και για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων, ο Μαγάλος Πατριωτικός Πόλεμος (2ος Παγκόσμιος), είναι κομμάτι της οικογενειακής ιστορίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος Πούτιν συμμετέχει στη δράση, ούτε είναι η πρώτη φορά που μιλάει για τον πατέρα του, Βλαντιμηρ Σπυριντόνοβιτς Πούτιν, που πολέμησε και τραυματίσθηκε βαριά στον Νίβα κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Λένινγκραντ. Ο Πρόεδρος θυμάται συχνά και τη μητέρα του Μαρία Ιβάνοβνα που επέζησε της πολιορκίας, αλλά και για τον αδελφό που δε γνώρισε, που πέθανε στην πολιορκία, το 1942 από δυφθερίτιδα. Ο Πρόεδρος Πούτιν γεννήθηκε επτά χρόνια μετά τον πόλεμο.
Στη δράση "Αθάνατο Σύνταγμα" συμμετέχουν οι απόγονοι των πολεμιστών του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου κρατώντας τα πορτραίτα των προγόνων τους που πολέμησαν. Είναι μια πορεία μνήμης και τιμής για όλους όσους έδωσαν τα πάντα για τη Νίκη.  Πραγματοποιείται φέτος για πέμπτη φορά, όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

bsgreeks.blogspot.com