Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Το χρέος μας το κάναμε. Άλλοι λίγο, άλλοι πολύ. Και μετά, τι;

Είναι η σημερινή ανάρτηση του Θεόφιλου Κωτσίδη στο epontos.blogspot.gr. Θεωρούμε καλό να το αναρτήσουμε και εμείς, μια που συμφωνούμε με το πνεύμα του.
Γράφει λοιπόν ο φίλος Θεόφιλος:  
 
" Τελείωσαν και οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Το χρέος μας το κάναμε. Άλλοι λίγο, άλλοι πολύ.
Άλλοι με κόπο και άλλοι με τρόπο.
Το ταμείο όμως κάθε χρόνο είναι μείον.
Εκδηλώσεις άγχους για το αν θα γεμίσει μία αίθουσα ή μία πλατεία.
Κάποιοι όμως συνεχίζουν να μην καταλαβαίνουν για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ποντιακός χώρος με τη δική τους τεράστια ευθύνη. Και συνεχίζουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Κάποιοι ηγετίσκοι, κάποιοι "ιδρυτές" και κάποιοι πατερουλήδες. Λες και τους ανήκει κάτι...
Οι Πρόεδροι της "πλατείας". Που μετά από κάθε εκδήλωση μνήμης κάνουν τον απολογισμό τους για το πόσο κόσμο είχε σήμερα και αν πήγε καλά η εκδήλωση.
Είναι αυτοί που θα μείνουν άφωνοι και άλαλοι όταν τους ρωτήσεις τι ακριβώς πετύχαμε για τη Διεθνοποίηση και Διεθνή Αναγνώριση και Καταδίκη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Παρά μόνο συγκυριακά εκμεταλλευόμαστε κάποιες καταστάσεις.
Ήρθε πλέον ο χρόνος, ο χώρος αυτός να προχωρήσει σε ουσιαστικές και δομικές αλλαγές. Με νέα πρόσωπα και νέες ιδέες, νέες πράξεις. Απαλλαγμένος από βαρίδια και νοοτροπίες του παρελθόντος.
Τουλάχιστον οι νέοι δεν έχουν ακόμα πολλά να χωρίσουν μεταξύ τους!
Η ιστορία έχει πολλά χρώματα. Με ένα από αυτά θα μας γράψει όλους.
Εις το επανιδείν λοιπόν!
Θεόφιλος Κωτσίδης
ΥΓ 1: τουλάχιστον το χορό Σέρρα, τον χορεύουμε αρκετά καλά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Λίγο τα βήματα χάνουμε, αλλά θα τα βρούμε και αυτά...
ΥΓ 2: Σημαντική μέρα για τον Ποντιακό Ελληνισμό η σημερινή. Το ΑΠΘ και το «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη», ανακοινώνουν από κοινού την ίδρυση έδρας που θα αφορά τη μελέτη του Ποντιακού Ελληνισμού.

ΥΓ 3: Οι υπερβολές, τα ψέμματα και η λάσπη έχουν όρια. Τα ξεπεράσατε. "
bsgreeks.blogspot.gr