Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ξεκινάει αύριο στην Κριμαία το 1ο Πανρωσικό Φεστιβάλ Νεολαίας Ελληνικού Πολιτισμού "ΦΑΡΟΣ της ΚΡΙΜΑΙΑΣ"

Συμφερούπολη, 04.05.2016

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στη Συμφερούπολη η Πρόεδρος της Ελληνικής Νεολαίας της Ρωσίας κα Ευγενία Ποπόβα και ο Συμπροεδρεύων της εθνικο-πολιτιστικής αυτονομίας των Ελλήνων της Κριμαίας κ. Οδυσσέας Μπαλαμπάνοφ.

Σύμφωνα με αυτά που δήλωσαν στους δημοσιογράφους το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στα πλαίσια του αφιερωματικού έτους της Ελλάδας στη Ρωσία. Σε αυτό θα συμμετέχουν πάνω από 300 μέλη της Ελληνικής Νεολαίας της Ρωσίας.

Στόχος είναι η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, η ανάδειξη του ρόλου της νεολαίας στη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας και περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο λαών.

Το Φεστιβάλ ξεκινάει αύριο στις 12:00 παρουσία και του Προέδρου των Ελλήνων της Ρωσίας κ. Ιβάν Σαββίδη που μέσω του Φιλανθρωπικού του Ιδρύματος, αποτελεί τον κύριο χορηγό της διοργάνωσης.


Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει προγραμματισθεί συνάντηση και συζήτηση των εκπροσώπων της ελληνικής νεολαίας της Ρωσίας με τους επίσημους προσκεκλημένους, Κεντρική Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στην παραλία της Γιάλτας με συμμετοχή και της γνωστής τραγουδίστριας Ντιάνας Γκουρσκάγια, επίσκεψη στο μαρτυρικό ελληνικό χωριό Λάκκοι που καταστράφηκε από τους Γερμανούς, Θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Λουκά και συμβολική δενδροφύτευση αλέας με κυπαρίσσια στον τόπο της θυσίας, επίσκεψη στη Χερσόνησο και τη Σεβαστούπολη και συμμετοχή της ελληνικής νεολαίας στη μεγάλη παρέλαση της 9ης Μαΐου για την αντιφασιστική νίκη καθώς και στην κοινωνική πρωτοβουλία «Αθάνατο Σύνταγμα», όπου παρελαύνουν απόγονοι των πολεμιστών.

bsgreeks.blogspot.com