Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Οδησσός. Οι τελευταίες ειδήσεις. 3000 αστυνομικοί και στρατός επί ποδός για την αυριανή συγκέντρωση.

Οδησσός 01 Μαίου 2016

Από την περυσινή συγκέντρωση
Η εβδομάδα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την Οδησσό. Διαδηλώσεις υποστηρικτών του Περιφερειάρχη Σαακασβίλι εναντίον του Δημάρχου Τρουχάνοφ που κατηγορήθηκε ότι έχει  offshore εταιρεία αλλά και ρωσικό διαβατήριο!!! από τη μιά, αλλά και η συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα της 2ας Μαίου του 2014 που προγραμματίζεται για αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύονται από τον Περιφερειάρχη Μιχαήλ Σαακασβίλι έντονος είναι ο φόβος για "προβοκατόρικες" ενέργειες, λόγος που τον ανάγκασε, στις αρχές της βδομάδας, να απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Παρασένκο και να ζητήσει τη συνδρομή στρατιωτικών μονάδων και μονάδων της εθνοφρουράς.

Η ουκρανική ιστοσελίδα segodnya.ua, αναφέρει ότι η κρατική ασφάλεια (СБУ), ανακάλυψε σήμερα το πρωί σε προάστιο της πόλης αποθήκη με παράνομο οπλισμό και πυρομαχικά μεταξύ των όπλων τρία βομβιδοβόλα και 50 χειροβομβίδες.
Συγγενείς θυμάτων σε κάποια από τις συγκεντρώσεις στο Μέγαρο των Συνδικάτων
Τα δικαστήρια της Οδησσού, έχουν επιτρέψει για αύριο 2 Μαίου, τη συγκέντρωση στη μνήμη των θυμάτων στο πεδίο του Κούλικοφ, μπροστά στο Μέγαρο των Συνδικάτων, ενώ έχει απαγορεύσει τις διαδηλώσεις στην πλατεία της Ντούμας μπροστά από το Δημαρχιακό μέγαρο.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές της συγκέντρωσης μνήμης, καταγγέλουν την προκλητική συμπεριφορά των αρχών, τη συγκέντρωση ακροδεξιών ομάδων στην πόλη αλλά και τη χρήση στρατιωτικών τμημάτων. Καλούν αυτούς που θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση να μην απαντούν στις προκλήσεις και να κατευθυνθούν προς τον τόπο συγκέντρωσης σε ομάδες και όχι μόνοι τους. Καλούν τους κατοίκους της Οδησσού να αγνοήσουν το φόβο και την τρομοκρατία.

Όσον αφορά την αυριανή δύσκολη ημέρα, ο εκτελών χρέη Αστυνομικού Διευθυντή Οδησσού Γκιόργκι Λοτρκιπανίτζε δήλωσε ότι συμπεριλαμβανομένης και της εθνοφρουράς, 3000 άνδρες θα τηρήσουν την τάξη. Οι 1500 από αυτούς στο Πεδίο του Κουλικόφ, όπου από το πρωί θα τοποθετηθούν και ανιχνευτές μετάλλου που θα ελέγχουν τους εισερχόμενους στο χώρο της συγκέντρωσης.
Εικόνα από την στρατοκρατούμενη σήμερα Οδησσό

Στην πόλη βρίσκονται από προχθές 300 άνδρες του ακροδεξιού τάγματος "ΑΖΟΒ" που σήμερα αποτελεί νόμιμη μονάδα του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας!!!. Η ΑΖΟΒ έκανε ήδη αισθητή την παρουσία της στην Οδησσό από προχθές όπου στο χωριό Λιμάνσκοε κατεδάφισε άγαλμα του Λένιν με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων που ήρθαν στα χέρια με τους ενόπλους, ενώ χθες πραγματοποίησε επίδειξη δύναμης με την παράταξη ανδρών και οχημάτων μπροστά στο Μέγαρο των Συνδικάτων.

Το bsgreeks.blogspot.com , αύριο 2 Μαίου, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώνει συνεχώς για τα γεγονότα.

bsgreeks.blogspot.com