Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Mε επιτυχία ξεκίνησε το Φεστιβάλ Νεολαίας - ελληνικού πολιτισμού "ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ" στη Γιάλτα. (BINTEO)

Ρουσλάν Μπαλμπέκ: Η πολυεθνικότητα της Рωσίας είναι η δύναμη και ο πλούτος της πατρίδας μας.

ΓΙΑΛΤΑ ΚΡΙΜΑΙΑ, 07.05.2016

Η πολυεθνικότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποτελεί τη δύναμη και τον πλούτο της πατρίδας μας. Αυτή την άποψη εξέφρασε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Κριμαίας Ρουσλάν Μπαλμπέκ κατά τη διάρκεια της έναρξης του Πανρωσικού Φεστινάλ Νεολαίας - ελληνικού πολιτισμού "Φάρος της Κριμαίας", που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γιάλτα, στα πλαίσια του αφιερωματικού έτους της Ελλάδας στη Ρωσία.

.
"Σήμερα είμαστε πολύ περήφανοι, για το ότι οι έλληνες αποτελούν πολίτες του πολυεθνικού μας κράτους, γιατί αυτοί, όπως και χιλιάδες άλλοι, συμβάλουν στην κοινωνική - κρατική οικοδόμηση, με το μυαλό τους, τον πολιτισμό τους, τις καλύτερες παραδόσεις του λαού τους και κάνουν τα πάντα ώστε οι σχέσεις μας σε διακρατικό επίπεδο να γίνουν πιο στενές, συγγενικές και αδελφικές. Είμαι σίγουρος, ότι αυτό το Φεστιβάλ θα βοηθήσει στο διάλογο μεταξύ της νεολαίας όλων των εθνικοτήτων και θα δείξει σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι η πολυεθνικότητα της Ρωσίας - είναι η δυναμή μας, ο πλούτος μας και η περηφάνια μας", - είπε ο Ρουσλάν Μπαλμπέκ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του Φεστιβάλ ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός ανέγνωσε μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ.
Γκεόργκι Μουράντοφ (αριστερά) και Ρουσλάν Μπαλμπεκ στο πάνελ του Φεστιβάλ

Γκεόργκι Μουράντοφ: Ιερή υποχρέωση όλων των λαών - η διατήρηση του πολιτισμού τους.

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου της Κριμαίας - Μόνιμος Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκεόργκι Μουράντοφ αναφέρθηκε στην κοινή ιστορία Ρωσίας και Ελλάδας.

"Ρωσία και Ελλάδα ήταν πάντα μαζί σε μια ενωμένη ορθόδοξη οικογένεια, που αναγνωρίζεται από πολιτολόγους και φιλόσοφους ως κοινός πολιτισμός. Αυτή υπάρχει στη διάρκεια αιώνων. Και εμείς με εσάς, μιλώντας σήμερα για τη ρωσο - ελληνική φιλία στα πλαίσια του αφιερωματικού έτους Ρωσίας - Ελλάδας, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι ιερή υποχρέωση όλων των λαών - είναι η διατήρηση του πολιτισμού τους" - τόνισε ο Γκεόργκι Μουράντοφ.

Στην εκδήλωση έλαβαν επίσης μέρος, το μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, εκπρόσωπος της Κριμαίας στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, γερουσιαστής Όλγα Κοβιτίδη, ο Βουλευτής της Κρατικής Δούμας Ολέγκ Λέμπεντεφ, Υπουργοί και Βουλευτές της Κριμάιας.

Στην έναρξη δεν παρέστη ο Πρόεδρος των Ελλήνων της Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ:
 bsgreeks.blogspot.com