Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ο Μπιναλή Γιλντιρίμ νέος Πρωθυπουργός της Τουρκίας.

ΑΓΚΥΡΑ, 22.05.2016

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε χθες 22 Μαίου, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κοντινό του συνεργάτη και Υπουργό Μεταφορών Μπιναλή Γιλντιρίμ.

Ο Γιλντιρίμ εκλέχθηκε νωρίτερα Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης & Ανάπτυξης (ΑΚΡ) με αρμοδιότητα να φέρει σε πέρας τη συνταγματική μεταρρύθμιση και ένα νέο προεδρικό σύστημα που θα δίνει υπερεξουσίες στον Ερντογάν.

Ο Γιλντιρίμ έρχεται να καλύψει και στις δύο θέσεις τον απερθόντα Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο 60χρονος Γιλντιρίμ, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του ΑΚΡ στο έκτακτο συνέδριο της Άγκυρας. Έλαβε 1405 ψήφους από τους παρόντες 1470 συνέδρους.

Λίγες ώρες μετά ο Ντανούτογλου επισκέφθηκε το Προεδρικό παλάτι για να καταθέσει και επίσημα την παραίτηση της κυβέρνησής του, για να ακολουθήσει η επίσκεψη Γιλντιρίμ που παρέλαβε από τον Πρόεδρο Ερντογάν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Νταβούτογλου θα παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, που αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες.

Το Black Sea News παρακολουθώντας τα γεγονότα στην Τουρκία, έδωσε τη δεύτερη κιόλας μέρα μετά την παραίτηση Νταβούτογλου, τις δύο πιθανότερες υποψηφιότητες για την Προεδρία του ΑΚΡ και την Πρωθυπουργία, μεταξύ των οποίων και ο Μπιναλή Γιλντιρίμ.

bsgreeks.blogspot.gr