Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Ο κόσμος θρηνεί για την απώλεια ενός θρύλου. Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

 Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1986 με την, Diego Maradona, πέθανε σε ηλικία 60 ετών. Λόγω του θανάτου ενός από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του 20ού αιώνα, οι αρχές της Αργεντινής κήρυξαν τριήμερο πένθος στη χώρα.. Οι αγώνες του Champions League και του Europa League την Τετάρτη και την Πέμπτη θα ξεκινήσουν με ένα λεπτό σιωπής στη μνήμη του ποδοσφαιριστή.


O Pele.

Ένας από τους πρώτους που αντέδρασε στο θάνατο του διάσημου παίκτη ήταν ο "Βασιλιάς του Ποδοσφαίρου" Πελέ. Ήταν με τον μεγάλο Βραζιλιάνο που συγκρίνανε συνεχώς το Maradona, προσπαθώντας να επιλέξουν ανάμεσα τους τον καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. "Είναι λυπηρό να χάνεις φίλους σαν αυτόν. Σίγουρα μια μέρα θα κλωτσάμε την μπάλα κάπου ψηλά στον ουρανό", δήλωσε ο Πέλε στο Reuters.


O Messi


Ο Λιονέλ Μέσι αποχαιρέτησε τον συμπατριώτη του, με τον οποίο έπαιξε στην εθνική ομάδα της Αργεντινής το 2008-2010. «Μια πολύ θλιβερή μέρα για όλους τους Αργεντινούς και γενικά για το ποδόσφαιρο», έγραψε ο ποδοσφαιριστής της Βαρκελώνης στο Instagram. «Μας φεύγει, αλλά δεν φεύγει, γιατί ο Ντιέγκο είναι αιώνιος. Θα θυμάμαι όλες τις υπέροχες στιγμές που βίωσα μαζί του. Τα συλλυπητήριά μου. σε όλη την οικογένεια και τους φίλους του, ξεκουράσου εν ειρήνη. "

O Christiano Ronaldo

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε ότι μια απώλεια τέτοιου μεγέθους είναι δυσαναπλήρωτη για τον κόσμο του ποδοσφαίρου. «Σήμερα λέω αντίο σε έναν φίλο, και ο κόσμος σε με μια αιώνια ιδιοφυΐα, έναν από τους καλύτερους, ολοκληρωμένους μάγους», έγραψε ο Ρονάλντο στο Instagram. "Έφυγε πολύ νωρίς, αλλά άφησε πίσω του μια απεριόριστη κληρονομιά και ένα αιώνιο κενό που δεν θα γεμίσει ποτέ. Ξεκουράσου εν ειρήνη, δεν θα σας ξεχάσουν ποτέ."


Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) Gianni Infantino χαρακτήρισε τη Μαραντόνα μια απίστευτη προσωπικότητα με ένα μοναδικό ταλέντο. «Σήμερα είναι μια απίστευτα λυπηρή μέρα, ο Ντιέγκο μας, μας άφησε», δήλωσε ο Infantino στην υπηρεσία Τύπου της FIFA. «Οι καρδιές όλων μας που τον αγάπησαν για το ποιος ήταν και για αυτό που προσωποποίησε σταμάτησαν να χτυπούν για μια στιγμή. Η σιωπή μας, τα δάκρυά μας, ο πόνος μας, είναι το μόνο πράγμα που νιώθουμε βαθιά μέσα μας. Πάντα έλεγα ότι αυτό που έκανε ο Ντιέγκο για το ποδόσφαιρο, έτσι ώστε να ερωτευτούμε αυτό το υπέροχο παιχνίδι, είναι μοναδικό. Είναι μια τεράστια προσωπικότητα. Ο Ντιέγκο αξίζει τον αιώνιο μας ευχαριστώ που μας εντυπωσίασε με το απίστευτο ταλέντο του, που ήταν τόσο μοναδικός, ως Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, θρύλος, ήρωας και άνθρωπος."

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Συλλόγων (UEFA) Alexander Čeferin χαρακτήρισε τη Μαραντόνα μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. "Πέτυχε το μεγαλείο ως αξιοθαύμαστος παίκτης με τη δική του ιδιοφυΐα και χάρισμα".

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Thomas Bach, μαζί με την ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα του Maradona, σημείωσε την «ανήσυχη ψυχή του». "Αντίο Ντιέγκο, υπέροχε για πάντα. Είχατε μια ανήσυχη ψυχή, αλλά ευχαριστήσατε ολόκληρο τον κόσμο με τη μοναδική σας ποδοσφαιρική ικανότητα. Ξεκουραστείτε εν ειρήνη", δήλωσε ο Μπαχ στην υπηρεσία Τύπου της ΔΟΕ. 

Ο ΟΗΕ σημείωσε ότι το Μαραντόνα αποτέλεσε  πηγή έμπνευσης για πολλούς. «Ήταν πολύ λυπηρό που άκουσα αυτά τα νέα», δήλωσε σε συνέντευξη ο Farhan Khak, αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. «Για πολλούς, αποτέλεσε ως πηγή έμπνευσης. Έκανε πολλά καλά ως πρέσβης καλής θέλησης. "Πιστεύω θα εκφράσω πολλούς αν πω ότι τον είχε αγγίξει Το Χέρι του Θεού ".

Η Αγία Έδρα ανακοίνωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος, που είναι Αργεντινός και διάσημος οπαδός του ποδοσφαίρου, θα συνοδεύσει το Μαραντόνα με την προσευχή του. "Ο Πάπας Φραγκίσκος γνωρίζει για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, θυμάται θερμά τη συνάντησή του και προσεύχεται, όπως έκανε τις τελευταίες ημέρες, όταν έμαθε για την υγεία του ποδοσφαιριστή", ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Ο ξαφνικός θάνατος του Maradona είναι μια τραγωδία για ολόκληρο τον κόσμο, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli. "Τα νέα για το θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, που ήρθαν ξαφνικά και απροσδόκητα, είναι μια τραγωδία. Είναι ο θάνατος ενός τεράστιου, ίσως αξεπέρασου ποδοσφαιρικού ταλέντου", έγραψε στο Twitter, ευχαριστώντας τον ποδοσφαιριστή για τη χαρά που έχει φέρει σε εκατοντάδες εκατομμύρια οπαδούς και παίκτες σε όλο τον κόσμο. 

Δηλώσεις για την απώλεια του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έκαναν και εκατοντάδες άλλες προσωπικότητες της πολιτικής και του ποδοσφαίρου. Πρόεδροι κρατών, Αρχηγοί Κυβερνήσεων, αλλά και προπονητές και ποδοσφαιριστές αποχαιρέτησαν τον μεγάλο Μαραντόνα.