Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Με πρωτοβουλία της Ρωσίας - Συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζαν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ανάπτυξη Ρωσικών Δυνάμεων. Δυνάμεων.

 Μόσχα, 09 Νοεμβρίου 2020

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμήρ Πούτιν ανακοίνωσε αργά χθες την οριστική κατάπαυση του πυρός και τη συμφωνία με την ακόλουθη ανακοίνωση:


Βλαντιμίρ Πούτιν: "Σήμερα, 9 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Αλίγιεφ, ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Αρμενίας Πασινιάν και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπέγραψαν δήλωση με την οποία κηρύχθηκε πλήρης κατάπαυση του πυρός και όλες οι εχθροπραξίες στη ζώνη σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τις 00:00 ώρα Μόσχας 10 Νοεμβρίου 2020.

Η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν και η Δημοκρατία της Αρμενίας σταματούν στις θέσεις τους. Ένα ειρηνευτικό σώμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναπτύσσεται κατά μήκος της γραμμής επαφής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και κατά μήκος του διαδρόμου που συνδέει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ με τη Δημοκρατία της Αρμενίας.

Εσωτερικά εκτοπισμένοι και πρόσφυγες επιστρέφουν στο έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στις γύρω περιοχές υπό τον έλεγχο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Πραγματοποιείται ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, άλλων κρατουμένων και σωμάτων νεκρών.

Ελευθερώνονται όλες οι οικονομικές και μεταφορικές συνδέσεις στην περιοχή.. Ο έλεγχος των μεταφορών πραγματοποιείται με τη βοήθεια των αρχών της ρωσικής συνοριακής υπηρεσίας.

Προχωρούμε από το γεγονός ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν θα δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μια μακροπρόθεσμη και πλήρη μορφή διευθέτησης της κρίσης γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ σε δίκαιη βάση και προς το συμφέρον των λαών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν."

Με τη συμφωνία η Αρμενία παραχωρεί 4 περιοχές στο Αζερμπαϊτζά, διατηρώντας διάδρομο προς τη Σούσα.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΡΩΣΙΚΏΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Από το αεροδρόμιο του Ουλιάνοβσκ, 12 Ιλιούσιν 76 μετέφεραν ήδη αργά τη νύχτα μέρος της 15ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας που θα αναπτυχθεί στη γραμμή της σύγκρουσης.

Οι Ρώσοι στέλνουν στην περιοχή 2000 άνδρες, με τον ανάλογο εξοπλισμό. Τεθωρακισμένα κλπ.

ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΕΡΕΒΑΝ με προσωρινή κατάληψη του γραφείου του Αρμέμιου Πρωθυπουργού Πασινιάν και του Κοινοβουλίου. Με διάγγελμά του ο Πασινιάν ανέφερε τη συμφωνία ως επιβεβλημένη λύση. 

BSGREEKS