Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

ΣΚΟΠΙΑ: Ζάεφ - Θα γίνουμε μέλη της Ε.Ε. ως Μακεδόνες που μιλούν τη Μακεδονική γλώσσα.

 Σκόπια, 29 Νοεμβρίου 2020

Με αυτό τον τίτλο μεταδίδεται από το κρατικό πρακτορείο των Σκοπίων η είδηση της συνέντευξης του Πρωθυπουργού του κρατιδίου στο Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων BGNES.

Η Βουλγαρία δεν είναι φασιστική χώρα, είναι φίλοι μας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES. 


«Η Βόρεια Μακεδονία και η Βουλγαρία μοιράζονται την ίδια ιστορία, και δυστυχώς αυτό έχει οδηγήσει σε μεγάλη διαφωνία μεταξύ των πολιτών και στις δύο χώρες, και τώρα πρέπει να εργαστούμε για να το αλλάξουμε αυτό. 

Ο Goce Delcev αναγνωρίζεται ως μεγάλος επαναστάτης τόσο από τους Μακεδόνες όσο και από τους Βούλγαρους, επομένως θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι όταν πρόκειται να τιμήσουμε τις πράξεις του. 

Έχουμε ήδη αντικαταστήσει 20 πινακίδες που περιελάμβαναν επιγραφές «βουλγάρων φασιστών κατακτητών». Η Βουλγαρία δεν είναι φασιστική. είναι φίλοι μας. Ωστόσο, η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση αποφάσισε να κρατήσει μακριά τις χώρες μας, γι 'αυτό σήμερα, εμείς οι πολιτικοί πρέπει να εργαστούμε για να ξεπεράσουμε αυτό το χάσμα μεταξύ μας. 

Γι 'αυτό έχουμε τη Συμφωνία καλής γειτονίας, η οποία είναι νόμος για εμάς. Η Βουλγαρία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της χώρας μας, αναγνωρίζοντας έτσι το δικαίωμά μας για αυτοδιάθεση. 

Είμαστε Μακεδόνες, που μιλούν Μακεδονικά και δεν υπάρχουν πλέον αμφιβολίες για αυτό », είπε ο Ζάεφ.

BSGREEKS