Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ο Κοτζιάς και οι πλαστικές βάρκες !!! Η χαμένη σοβαρότητα του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Του Θράσου Ευτυχίδη

Άκουγα χθες τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος να μιλάει στις ιστορίες του Παπαχελά. Ο κ. Υπουργός ξεκίνησε καλά.

Μίλησε για τα αίτια της κρίσης στο προσφυγικό - πόλεμος, απέφυγε όμως να κατανομάσει τους υπεύθυνους για τον πόλεμο. Γενικά έδειχνε μια εικόνα σοβαρότητας στις απόψεις που εξέφραζε και κάποια στιγμή αναθάρρησα.. Να και ένας που καταλαβαίνει τι του γίνεται είπα μέσα μου ...

Γενικά βέβαια, δεν είπε και τίποτε καινούριο. Επανέλαβε τις απόψεις του για κλείσιμο των τουρκικών συνόρων, παραμονή των προσφύγων στην Τουρκία και διανομή τους από εκεί απευθείας. Οι Τούρκοι είναι οι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης Έλληνες. Και σε εμάς τα ίδια λένε οι λοιποί Ευρωπαίοι. Προφανέστατα αντιδρούν οι χαζοί ...

Μίλησε για ΝΑΤΟ, για Αυστρία, για εθνικό εναέριο χώρο και χωρικά ύδατα.

Και πάνω που νόμισα, έστω και για λίγο, ότι υπάρχει κάποια, έστω μικρή σοβαρότητα, στην αντιμετώπιση της κρίσης ήρθε να γκρεμίσει το όνειρο, να με αποτελειώσει με την πρόταση του να σταματήσει η παραγωγή πλαστικών βαρκών στην Τουρκία και να απαγορευθεί από την Τουρκία πάλι η εισαγωγή μηχανών μικρού κυβισμού (μιάς χρήσης) γι αυτές τις βάρκες !!! Είναι απλό !!!, είπε ο Κοτζιάς.
Η Τουρκία τι λέει γι αυτό; ρωτάει ο αητός Παπαχελάς!!!
Το εξετάζει λέει ο Κοτζιάς!!!
Κάπου εκεί έκλεισα το χαζοκούτι ...

Σήμερα ξύπνησα κεφάτος. Ξανασκέφθηκα την πρόταση Κοτζιά και έρχομαι και εγώ να συνεισφέρω και με άλλες προτάσεις, πέραν αυτών του Υπουργού. Να λοιπόν μερικές μόνο προτάσεις που θα μπορούσε να εξετάσει η Τουρκία:

1. Να απαγορευθεί στην Τουρκία η παραγωγή και εισαγωγή κουπιών ή άλλων ειδών που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν γι αυτή τη χρήση.
2. Να απαγορευθεί η παραγωγή και εισαγωγή στην Τουρκία οποιουδήποτε είδους ξυλείας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκευή αυτοσχέδιου πλωτού μέσου.
3. Να απαγορευθεί η παραγωγή και εισαγωγή στην Τουρκία, καραβόπανου και οποιουδήποτε άλλου υφάσματος που θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί ως πανί σε αυτοσχέδιο μέσο.
4. Να επιβληθεί γενική απαγόρευση στην παραγωγή και εισαγωγή οποιουδηποτε υλικού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκευή αυτοχέδιου πλωτού μέσου (βαρέλια, πλαστικά δοχεία, πλαστικά μπουκάλια, σχοινιά κλπ κλπ)
5. Για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος να προτείνουμε στους Τούρκους να ακρωτηριάζουν τους πρόσφυγες κατά την είσοδο στη χώρα (σ' αυτά έχουν και εμπειρία)
6. Στην περίπτωση εφαρμογής του (5) να απαγορευθεί η παραγωγή και εισαγωγή στην Τουρκία, αναπηρικών αμαξιδίων, αυτοκινούμενων και χειροκίνητων. Όλων των υλικών που θα μπορούσαν  να χρησιμοποιηθούν για αυτοσχέδια κατασκευή τους.
7. Να αξιοποιηθεί η μακρόχρονη και πολύπλευρη εμπειρία της Τουρκίας σε θέματα διαχείρισης μειονοτήτων. Να οργανωθούν πορείες από τα σημεία εισόδου ως το Αιγαίο.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ... γελάμε με τα χάλια μας.

bsgreeks.blogspot.com