Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: 250 συλλήψεις στις σημερινές διαδηλώσεις εναντίον του Λουκασένκο.

 Μίνσκ, 29 Νοεμβρίου 2020

Περίπου 250 άτομα συνελήφθησαν στο Μινσκ κατά τη διάρκεια "παράνομων" μαζικών εκδηλώσεων σήμερα Κυριακή. Αυτό αναφέρθηκε από την επίσημη εκπρόσωπο της Αστυνομικής Δνσης του Μίσκ κα  Ναταλία Γκανουσέβιτς.

Για άλλη μια φορά όπως κάθε Κυριακή μετά τις προεδρικές εκλογές, χιλιάδες πολιτών βρέθηκαν στους δρόμους του Μινσκ για να διαδηλώσουν εναντίον του Προέδρου κ. Λουκασένκο. Με δεδομένο ότι υπάρχει απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της πόλης οι πολίτες οργανώνουν εκατοντάδες μικροδιαδηλώσεις σε κάθε γειτονιά του Μίσνκ. 

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση του Μινσκ , σε ορισμένα μέρη στο Μινσκ, οι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους, εμποδίζοντας την κυκλοφορία αυτοκινήτων και τις δημόσιες συγκοινωνίες. "Για την ασφάλεια των πολιτών και των χρηστών του δρόμου, η αστυνομία απώθησε τους συγκεντρωμένους πολίτες από το δρόμο", ενημέρωσε η Γκανουσέβιτς. Σύμφωνα με αυτήν, οι συμμετέχοντες σε μη αδειοδοτημένες εκδηλώσεις προειδοποιήθηκαν επανειλημμένα για το "απαράδεκτο και παράνομο των ενεργειών τους", οι πιο δραστήριοι συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας η αστυνομία του Μινσκ, εντόπισε και προσήγαγε τουλάχιστον 100 άτομα που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις. Οι συλληφθέντες θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος - και ποινικές. Τέλος κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα και να μην ανταποκρίνονται σε καλέσματα σε διαδηλώσεις που δημοσιεύονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο. 

BSGREEKS με πληροφορίες από TASS