Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Τουρκία: Και νέες συλλήψεις "Γκιουλενιστών!". Προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ελλάδα.

 Με δύο αναρτήσεις του το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLOU αναφέρει και νέες συλλήψεις "Γκιουλενιστών¨ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. Γιατρός, δικαστικοί, αλλά και εν ενεργεία στρατιωτικοί μεταξύ των συλληφθέντων.

Στην πρώτη αναφέρεται στη σύλληψη 7 ατόμων στην περιοχή της Ανδριανούπολης και ειδικότερα στα Ίπσαλα κοντά στο συνοριακό σταθμό των Κήπων.

"Επτά άτομα που είναι ύποπτα ότι έχουν δεσμούς με την τρομοκρατική οργάνωση (FETO) συνελήφθησαν στη βορειοδυτική Τουρκία, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν παράνομα στην Ελλάδα, ανέφεραν πηγές ασφαλείας τη Δευτέρα.

Οι ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένου γιατρού και πρώην δικαστών, συνελήφθησαν στην περιοχή Ίπσαλα της Ανδιανούπολης, μια βορειοδυτική τουρκική επαρχία που συνορεύει με την Ελλάδα, δήλωσε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω περιορισμών προς τα ΜΜΕ.", αναφέρει το δημοσίευμα.

Λίγο αργότερα με νέο δημοσίευμα αναφέρεται η σύλληψη άλλων 12 ατόμων.

"Τουλάχιστον 12 ύποπτοι που ανήκουν στο FETO, η ομάδα πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία, συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις σε 11 τουρκικές πόλεις τη Δευτέρα.

Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν αφού οι εισαγγελείς στη βορειοδυτική επαρχία Μπαλικίσιρ εξέδωσαν ένταλμα για 21 υπόπτους, εκ των οποίων 11 ήταν στρατιωτικοί σε ενεργό υπηρεσία και 10 απολύθηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Η αστυνομία αναζητά να συλλάβει τους υπόλοιπους υπόπτους"

Φυσικά και τα δύο δημοσιεύματα αναφέρουν ως επωδό το γνωστό αφήγημα ότι, 

¨Το FETO και ο ηγέτης του με έδρα τις ΗΠΑ Fetullah Gulen ενορχήστρωσαν την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, στην οποία 251 άτομα σκοτώθηκαν και σχεδόν 2.200 τραυματίστηκαν.

Η Τουρκία κατηγορεί επίσης το FETO ότι βρίσκεται πίσω από μια μακροχρόνια εκστρατεία για την ανατροπή του κράτους μέσω της διείσδυσης στους θεσμ0ύς, ιδίως του στρατού, της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος"

BSGREEKS από AA