Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Πιθανή τουρκική προβοκάτσια στην Ξάνθη με σύνθημα στο ασανσέρ του ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ δημιουργεί προσχεδιασμένες αντιδράσεις στην Τουρκία.

28 Νοεμβρίου 2020

 Το τουρκικό κράτος συνεχίζει την προσπάθεια να ενεργοποιήσει εχθρικά αισθήματα εναντίον της χώρας μας.

Στην αρχή της βδομάδας και για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες το τουρκικό κράτος σε υψηλότατο επίπεδο (Πρόεδρος Ερντογάν) προσπαθούσε να καταδείξει το "ρόλο της Ελλάδας" στην σύμφωνα με την Τουρκία "παράνομη" έρευνα που διεξήγαγε γερμανική φρεγάτα σε τουρκικό πλοίο στ ανοιχτά της Πελοποννήσου, στα πλαίσια της επιχείρησης "ΕΙΡΗΝΗ" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Από σήμερα και με πρωτοφανή τρόπο προβάλλεται ως πρώτο θέμα στα τουρκικά μέσα, ένα σύνθημα που βρέθηκε γραμμένο στο ασανσέρ της πολυκατοικίας που διαμένει ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ στην Ξάνθη.

Η γελοιότητα της αντίδρασης του τουρκικού κράτους φτάνει στο σημείο επίσημης ανακοίνωσης του Τουρκικού ΥΠΕΞ που ανακαλύπτει για άλλη μια φορά "εξτρεμιστικές ρατσιστικές ομάδες" που δρουν στη Θράκη.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καταδικάζουμε το ρατσιστικό μήνυμα απειλής που γράφτηκε στον ανελκυστήρα του διαμερίσματος κατοικίας του Αχμέτ Μετέ, του Μουφτή της Ξάνθης στην Ελλάδα.

Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε για άλλη μια φορά τη μισαλλοδοξία ρατσιστικών και εξτρεμιστικών ομάδων στην Ελλάδα για την ύπαρξη της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και των εκπροσώπων τους.

Περιμένουμε από το ελληνικό κράτος να διαφωτίσει το φρικτό περιστατικό και να φέρει τους δράστες του στη δικαιοσύνη διεξάγοντας μια έρευνα με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία.»

Βέβαια, δε σταματάει εκεί, αλλά αναδεικνύει το θέμα και στα κυρίαρχα τουρκικά και ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου διανθίζεται και με δηλώσεις άλλων τούρκων επισήμων.

Ειδικότερα η Hurriyet δημοσιεύει δήλωση του Προέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ.

"Καταδικάζω την επίθεση στην κατοικία του κ. Αχμέτ Μετέ, του Μουφτή της Ξάνθης στη Δυτική Θράκη. Ζητώ την προσοχή όσων έχουν αναλάβει την ευθύνη της προστασίας των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας. Ελπίζω ότι η ΕΕ υπενθυμίζει επίσης την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν το θύμα της επίθεσης είναι μουσουλμάνος ", δήλωσε ο Σεντόπ. 

Φυσικά στον τουρκικό τύπο υπάρχουν και αναφορές στον αριθμό της μειονότητας (150.000) γράφει η HURRIYET "που διαμένει εκεί από αιώνες" αλλά και στον διορισμένο μουφτή κλπ κλπ.

Η Τουρκία επιμένει να ξεχνάει ότι στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική και όχι τουρκική μειονότητα. Ότι αυτή η μειονότητα παρέμεινε ως αντάλλαγμα της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, Επιμένει να ξεχνάει τη μοίρα που επιφύλαξε στην ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, μετά από μια προβοκάτσια στο υποτιθέμενο σπίτι του Κεμάλ Ατατουρκ (Τουρκικό Προξενείο) στη Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά και καθίσταται ηθικός αυτουργός σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε. Και ο νοών νοείτο.

BSGREEKS