Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Η ταινία του Andrey Konchalovsky για τα γεγονότα και τις εκτελέσεις εργατών στο Novocherkassk το 1962 προτάθηκε για Όσκαρ

 Μόσχα, 13 Νοεμβρίου 2020

Η ταινία του Andrei Konchalovsky "Αγαπητοί σύντροφοι!" προτάθηκε από τη Ρωσία για το Όσκαρ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Επιτροπής Όσκαρ Βλαντιμίρ Μενσόφ.


Ο Μενσόφ ανακοίνωσε, ότι η ταινία "Αγαπητοί σύντροφοι!" του Ο Andrey Konchalovsky, στέλνεται στα OSCAR", μετέδωσε το RIA"Novosti".

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου έλαβε ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής. Η ταινία κέρδισε επίσης το βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγου.

Η δράση της ταινίας βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα του 1962, που σημειώθηκαν στο Νοβοτσερκάσκ. Στο κύριο εργοστάσιο της πόλης ξεσπά απεργία, οι εργάτες απαιτούν χαμηλότερες τιμές για τρόφιμα και υψηλότερους μισθούς.

Εργάτες από άλλες επιχειρήσεις συμμετέχουν στην απεργία. Κυβερνητική επιτροπή αποφασίζει την είσοδο του στρατού στην πόλη και μέσα σε λίγες ώρες ακούγονται πυροβολισμοί στους δρόμους.

Ο κύριος χαρακτήρας της ταινίας, η εργαζόμενη στην Επιτροπή του Κόμματος Λιουντμίλα (Yulia Vysotskaya), πιστεύει ειλικρινά ότι χτίζει μια κομμουνιστική κοινωνία και είναι εξοργισμένη από τη συμπεριφορά των διαδηλωτών. Ωστόσο, όταν η έφηβη κόρη της χάνεται στα επεισόδια της πλατείας, η αρμονική κοσμοθεωρία της γυναίκας καταρρέει σε μια νύχτα.

Η ταινία "Αγαπητοί Σύντροφοι" κυκλοφόρησε σε ευρεία διανομή στη Ρωσία στις 12 Νοεμβρίου.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:



BSGREEKS