Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη της Ρωσικής Ειρηνευτικής Δύναμης στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ.

 ΜΟΣΧΑ, 20 Νοεμβρίου. / TASS /. Το ρωσικό ειρηνευτικό σώμα έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξή του στο Καραμπάχ, ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου την Παρασκευή σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για το έργο της Ρωσικής Δύναμης στην περιοχή.


"Σύντροφε Ανώτατε Διοικητή, σύμφωνα με το διάταγμά σας, το ρωσικό ειρηνευτικό σώμα έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξή του στο έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και έχει αρχίσει να εκπληρώνει τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί", ανέφερε ο Σόιγκου στον Πρόεδρο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 250, μεταφέρθηκαν 1.960 στρατιωτικοί και 552 οχήματα, αναπτύχθηκαν 23 θέσεις παρατήρησης. "Έχει αναπτυχθεί ένα σύστημα διοίκησης και ελέγχου για τη διαχείριση της ειρηνευτικής επιχείρησης, η οποία καθιστά δυνατή την γρήγορη ανταπόκριση σε αλλαγές στην κατάσταση", δήλωσε ο Shoigu.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διάδρομος του Λατσίν και το έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων, το έδαφος του διαδρόμου και το τμήμα 28 χιλιομέτρων του δρόμου προς το Στεπανακέρτ καθαρίζονται εντελώς από εκρηκτικά αντικείμενα και τυπημένα οχήματα. Από τις 14 Νοεμβρίου, 4.436 πρόσφυγες έχουν επιστρέψει με ασφάλεια στο Στεφανάκερτ. Η ασφαλής κυκλοφορία των πολιτικών οχημάτων είναι ανοιχτή από τις 17 Νοεμβρίου.


"Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου για τη δημιουργία κοινού ρωσικού-τουρκικού κέντρου στην επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν για τον έλεγχο της κατάπαυσης του πυρός και όλων των εχθροπραξιών, η συμφωνία με την τουρκική πλευρά ολοκληρώνεται σχετικά με τη θέση και τα καθήκοντά του", δήλωσε ο υπουργός.

TASS.ru