Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Η ευκαιρία που δίδεται στο λαό μας, στον Ελληνικό Ποντιακό λαό λέγεται Σαββίδης! Επιστολή κάλεσμα του Προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης Kώστα Σανίδη .. προς την ηγεσία ΠΟΕ και ΔΙΣΥΠΕ.



 Η επιστολή - κάλεσμα του Κώστα Σανίδη, Προέδρου ενός από τα μεγαλύτερα και ιδρυτικά σωματεία της ΠΟΕ, αποκαθιστά την τιμή ολόκληρης της Παμποντιακής βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

ΕΥΞΕΙΝΟΣ   ΛΕΣΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
                                                                                                

  Αρ. Πρωτ   2063                                                                       ΚΟΖΑΝΗ 11-4-2016


Κώστας Σανίδης, Πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης
Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες τόσο τις δικές μου προσωπικά όσο και του συνόλου του Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης συγχαίροντας τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για το Μνημείο Ποντιακής Γενοκτονίας στον Πειραιά.

Η πληροφορία για τις σχέσεις του με ποντιακές ρίζες <<νομιμοποιεί >> ακόμα περισσότερο την πολύ σημαντική πράγματι προσφορά του.

Θέλω να ξεκαθαρίσω, για ενημέρωση του ευρύτερου κοινού ότι υπήρξαμε οι στυλοβάτες στη δημιουργία της Π.Ο.Ε., γιατί υπήρχαν τότε συγκεκριμένες ανάγκες, που δυστυχώς υπάρχουν και σήμερα και δηλώνουμε ότι θα είμαστε στην Ομοσπονδία όσο αυτή υφίσταται.

Δεν μας διέπει η νοοτροπία ιδιοκτησιακών καθεστώτων και κάνουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση, πως δεν ακολουθούμε πιστά τις <<εντολές>>, χωρίς να εκφράζουμε τις απόψεις μας και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που αυτές οι <<εντολές>> δεν έχουν καμία λογική και δεν προσδιορίζουν τις κατευθύνσεις που οφείλουν να χαράσσουν οι ηγεσίες.

Η προ ολίγων ημερών απαράδεκτη παρέμβαση του Ανδρέα Ανδριανόπουλου στα γεγονότα ΠΑΟΚ- ΟΛΥΜΙΑΚΟΣ, μας υποχρέωσε να διαμαρτυρηθούμε καυτηριάζοντας την ρατσιστική συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου που αμφισβήτησε με τον δικό του τρόπο την υπόσταση των Ποντίων, όλων των Ποντίων.

Μας χαρακτήρισε φιλοξενούμενους και Ρωσοποντίους.

Αυτήν την βαθύτατη πικρία εισέπραξα, γιατί και εγώ από εκεί προέρχομαι.
Πως θα μπορούσα σκέφθηκα, εμείς οι <<φιλοξενούμενοι Ρωσοπόντιοι>>, να φτιάξουμε την Ελλάδα μαζί με ανθρώπους αυτών των ιδεών και αυτών των απόψεων.

Το λέω αυτό γιατί υπήρξαμε υποψήφιοι στην ίδια παράταξη.

Αισθάνομαι την ανάγκη όμως να αναφερθώ και στην συμπεριφορά των προέδρων της ΔΙΣΥΠΕ και της ΠΟΕ σε όλα αυτά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Λυπάμαι για τις προκλητικά επιλεκτικές συμπεριφορές τους.

Αγνοούν τον Σαββίδη και επισκέπτονται πανηγυρίζοντας τον Πειραιά. Γιατί άραγε;

Λίγες φορές στη ζωή μας μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε κάτι σημαντικό, αγαπητοί μας πρόεδροι.

Εσείς όμως προσπαθείτε ανεξήγητα με κάθε τρόπο να τορπιλίσετε μία σοβαρή προσπάθεια ενός ανθρώπου εμπνευσμένου και χαρισματικού.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός αντιλαμβάνεται πιο πολλά από όσα εσείς νομίζετε.

Η ευκαιρία που δίδεται στο λαό μας, στον Ελληνικό Ποντιακό λαό λέγεται Σαββίδης, γιατί είναι ο ποτισμένος με ορθόδοξα και Ελληνοποντιακά ιδεώδη, Σανταίος της Τραπεζούντας, που θέλει και μπορεί να προσφέρει πιο πολλά από όσα έδωσε μέχρι τώρα στον απανταχού Ποντιακό Ελληνισμό.

Αφήστε επιτέλους τις σκοπιμότητες, τις προσωπικές φιλοδοξίες και τις υστεροβουλίες και σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων.

Αυτό επιτάσσουν οι καιροί. -    
        
                                                           Κώστας Δ. Σανίδης
                                                                 Πρόεδρος
                                                      Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης