Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ο Ομπάμα για το πως κατά την άποψή του βλέπει ο Πούτιν ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

ΜΟΣΧΑ, 26 Απρ - RIA NOVOSTI

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θεωρεί, ότι ο ρώσος ηγέτης Βλαντιμήρ Πούτιν βλέπει το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως απειλή για τη ρωσική εξουσία. Αυτό είπε ο αμερικανός ηγέτης σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό CBS.

"O κ. Πούτιν συνολικά αντιλαμβάνεται το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε., την διατλαντική ενότητα σαν απειλή της ρωσικής δύναμης", - είπε ο Ομπάμα, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θεωρεί ότο ο Πούτιν θέλει να χωρίσει την Ευρώπη.
 
Σύμφωνα με την άποψή του, ο ρώσος Πρόεδρος "κάνει λάθος ως προς αυτό".

"… Του είπα, ότι στην πραγματικότητα μια δυνατή ενωμένη Ευρώπη σε συνεργασία με τη δυνατή και ενδιαφερόμενη για επαφές με άλλες χώρες Ρωσία - είναι η σωστή συνταγή. Αλλά προς το παρόν δεν κατάφερα να τον πείσω ολοκληρωτικά" - είπε ο αμερικανός Πρόεδρος.

Νωρίτερα ο ρώσος Πρόεδρος είχε πει, ότι το κύριο πρόβλημα της Ευρώπης, είναι ότι έχει εκχωρήσει μέρος της κυριαρχίας της στις ΗΠΑ και αρνήθηκε την άσκηση δικής της εξατερικής πολιτικής. Επίσης ο Βλαντιμήρ Πούτιν, σημείωσε, ότι η Ρωσία θα μπορούσε να έχει σχέση με όλες τις χώρες. Σύμφωνα με τη δήλωση του Προέδρου Πούτιν "είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε σχέσεις με όλους, είτε μας αρέσει κάποιος, είτε όχι". "Θα δουλέψουμε με όλους", είπε ο ρώσος Πρόεδρος.

bsgreeks.blogspot.com
αναδημοσίευση από ria.ru