Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, ξεκίνησαν χθες στο Γελεντζίκ οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του έτους Ελλάδας στο Κουμπαν της Ρωσίας.

Γελεντζίκ, 09.04.2016


Με μια μεγαλειώδη εκδήλωση στο Γελεντζίκ, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, παρουσία του ηγέτη των Ελλήνων της Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη και του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Νοβορωσίσκ Φραγκίσκου Κωστελένου,  ξεκίνησαν εχθές επίσημα οι «Ημέρες της Ελλάδας στη Ρωσία» και στο Κουμπάν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων της περιοχής αλλά και και εκπρόσωποι των Ελληνικών Κοινοτήτων της  Κριμαίας, καθώς και οι αρχές της πόλης και εκπρόσωπος του Κυβερνήτη.

Ιβαν Σαββίδης και Βαλέριος Ασλανίδης χθες στο Γελεντζίκ
Στους αδιατάρακτους δεσμούς φιλίας, τις πολιτιστικές, κοινωνικές και θρησκευτικές σχέσεις που συνδέουν τις δύο χώρες, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο ηγέτης των Ελλήνων της Ρωσίας, κ. Ιβάν Σαββίδης.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ακολούθησε συμμετείχαν παραδοσιακά συγκροτήματα ελλήνων της περιοχής και του Κουμπάν.

Επισημαίνουμε ότι στην περιοχή του Κουμπάν ζουν πλέον των 30.000 Ελλήνων, ενώ υπάρχουν 14 ελληνικοί σύλλογοι - κοινότητες.

Στα πλαίσια του έτους Ελλάδας στη Ρωσία που ξεκίνησε χθες και επίσημα στην περιφέρεια προγραμματίζονται σειρά εκδηλώσεων που αναδεικνύουν την φιλία και συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας αλλά και τις προοπτικές τους. 

bsgreeks.blogspot.com