Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Στη Λέσβο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (ΒΙΝΤΕΟ). Το πρόγραμμα της ημέρας.

Στη αεροδρόμιο της Μυτιλήνης έφθασε νωρίς σήμερα το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα βρεθούν το Σάββατο κοντά στους πρόσφυγες, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, σκοπός της κοινής επίσκεψης στη Λέσβο είναι η διεθνοποίηση του προβλήματος του προσφυγικού." Το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα των Ελλήνων, αλλά όλης της Ευρώπης και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί", ανέφερε.







Το Πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σήμερα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα έχει το νωρίς το απόγευμα σήμερα συναντήσεις με τους μητροπολίτες του νησιού, τον Μυτιλήνης Ιάκωβο και τον Μηθύμνης Χρυσόστομο.


Εν συνεχεία, θα μεταβεί στην Καλλονή, όπου θα τελέσει τρισάγιο στον τάφο του π. Στρατή Δήμου, γνωστού ως «παπά Στρατή» ο οποίος πέθανε πρόσφατα και ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην περίθαλψη προσφύγων αλλά και ντόπιων που το είχαν ανάγκη.

Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του κοινωνικού παντοπωλείου «Αποστολή του παπά Στρατή» στην Καλλονή της Λέσβου. Από την Καλλονή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα κινηθεί στην Αγιάσο όπου στο ναό της Παναγίας θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.

Περίπου στις 8 το βράδυ θα φθάσει στο νησί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στο αεροδρόμιο εκ μέρους της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, τον Πατριάρχη θα υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος. Αργά το βράδυ, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη στο ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει.

Δείτε το βίντεο της άφιξης του Αρχιεπισκόπου
 bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από: in.gr