Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Παραιτήθηκε χθες ο Πρωθυπουργός Γιατσενιούκ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΙΕΒΟ, 10.04.2016

Την παραίτησή του από την Πρωθυπουργία της χώρας, ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Αρσένι Γιατσενιούκ.

"Πήρα την απόφαση να καταθέσω τις εξουσιοδοτήσεις μου ως Πρωθυπουργού της Ουκρανίας .. Από τη σημερινή ημέρα βλέπω τα ζητήματά μου ευρύτερα, απ' ότι οι εξουσιοδοτήσεις του επικεφαλής της κυβέρνησης", - είπε στην ανακοίνωσή του.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, ότι η απόφασή του να παραιτηθεί, ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής κρίσης στη χώρα. Επισημαίνουμε ότι το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση τεχνοκρατών του Γιατσενιούκ είχε απωλέσει τη στήριξη από τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Βουλή (Βερχόβνα Ράντα) της χώρας.

Μιλώντας για το έργο της κυβέρνησής του, είπε:
"Απαλλαγήκαμε από τη νομενκλατούρα της ανισότητας, προφυλάξαμε την ουκρανική οικονομία από τη πτώχευση, ξεκινήσαμε μαζκές δομικές αλλαγές και κάναμε τα πάντα ώστε να καταστήσουμε ανεπίστρεπτη την ευρωπαϊκή μας επιλογή. Αν και είχαμε πόλεμο, δημιουργήσαμε συνθήκες οικονομικής αποκατάστασης".

Ο Γιατσενιούκ, είπε ότι η παραίτησή του, θα συζητηθεί την Τρίτη 12 Απριλίου στη Βουλή, συμπληρώνοντας ότι ο πολιτικός του φορέας "Λαϊκό Μέτωπο", θα παραμείνει στον κυβερνητικό σχηματισμό.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Πέτρο Παρασένκο, ανακοίνωσε ότι θα αναμένει ως την Τρίτη τη δημιουργία νέου κυβερνητικού συνασπισμού από τη Βουλή, που θα προτείνει και το πρόσωπο που θα αναλάβει την Πρωθυπουργία της χώρας.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νυν Πρόεδρος της Βουλής, Βλαντίμηρ Γκρόϊσμαν θα αναλάβει την Πρωθυπουργία, σχηματίζοντας στο αμέσως επόμενο διάστημα κυβέρνηση.

Στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας, θα τοποθετηθεί μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του "Συνασπισμού Πέτρο Παρασένκο", Γιούρι Λουτσένκο, ενώ τη θέση του Προέδρου της Βουλής θα καταλάβει ο πρώτος αντιπρόεδρος Αντρέι Παρουμπίι.

Απομένει να περιμένουμε ως αύριο για να επιβεβαιωθούμε.

Δείτε το Βίντεο με την παραίτηση Γιατσενιούκ:


bsgreeks.blogspot.com