Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Ιστορικής Επίσκεψης

Το πρόγραμμα της Ιστορικής επίσκεψης έχει ως εξής:

Ο πρωθυπουργός θα αφιχθεί το πρωί στον αερολιμένα Μυτιλήνης, όπου στις 09:30 θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο κ. Τσίπρας θα υποδεχθεί τον Πάπα Φραγκίσκο στις 10:20, οπότε και θα αφιχθεί στον αερολιμένα.

Αμέσως μετά θα τον καλωσορίσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκος Παπαμανώλης.

Στο πλαίσιο της τελετής υποδοχής θα πραγματοποιηθεί ανάκρουση των εθνικών ύμνων και παρουσίαση των συνοδειών.

Στις 10:35 θα γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πάπα στον Αερολιμένα Μυτιλήνης. Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει έπειτα για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια.

Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουν ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια, όπου στις 11:15 θα τους υποδεχτεί ο κ. Τσίπρας.

Στη Μόρια, θα υπάρξουν χαιρετισμοί του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου με πρόσφυγες, και θα ακολουθήσουν, στις 12:25, ομιλίες τους.

Στις 12:40 ο Πάπας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, θα υπογράψουν Κοινή Διακήρυξη, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα του τριών με πρόσφυγες.

Στις 13:45 οι τρεις ιεράρχες θα φτάσουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Εκεί ο Πάπας Φραγκίσκος θα απευθύνει ομιλία και θα ακολουθήσει δέηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου, για τα θύματα των μεταναστευτικών ροών, καθώς επίσης και ρίψη στεφάνων στην θάλασσα, από τη αποβάθρα του Λιμένα Μυτιλήνης.

Εν συνεχεία, μαζί με τον πρωθυπουργό θα αναχωρήσουν για το αερολιμένα Μυτιλήνης. Εκεί, από τις 14:30, θα υπάρξουν διαδοχικές συναντήσεις του Πάπα Φραγκίσκου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον πρωθυπουργό.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 15:00, με χαιρετισμό του Πάπα Φραγκίσκου από τα μέλη των συνοδειών και εν συνεχεία από τον πρόεδρο της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκο Παπαμανώλη και έπειτα με αποχαιρετισμό από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ ο πρωθυπουργός θα προπέμψει τον Πάπα Φραγκίσκο στο αεροσκάφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ