Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Σχόλιο της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα σχετικά με την προβολή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ρωσικού κινηματογράφου στην Αθήνα του ντοκιμαντέρ «Κριμαία. Επιστροφή στην πατρίδα»

Μεταφέρουμε το κείμενο ακριβώς όπως δόθηκε από το Γραφείο Τύπου της Ουκρανικής Πρεσβείας.

"Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία κατηγορεί ρητώς την προβολή τις 24 Απριλίου του 2016 στο πλαίσιο της έναρξης του Φεστιβάλ ρωσικού κινηματογράφου στην Αθήνα του προβοκατόρικου ντοκιμαντέρ  «Κριμαία. Επιστροφή στην πατρίδα».

Χαρακτηρίζουμε τέτοια ενέργεια των οργανωτών του Φεστιβάλ, που  έπραξαν παρά των προηγουμένων διαβεβαιώσεων τους για την ακύρωση της αναφερόμενης προβολής, ως την προσπάθεια να εκμεταλλευθεί η πολιτιστική εκδήλωση με τον σκοπό της κραυγαλέας παραπληροφόρησης του Έλληνα θεατή.

Παράλληλα θυμίζουμε, ότι παρά τον προπαγανδιστικό χαρακτήρα η αναφερόμενη ταινία περιέχει τα αδιάψευστα αποδεικτικά στοιχεία για την πραγματοποίηση από την ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας της ειδικής ένοπλης επιχείρησης με τον σκοπό της αρπαγής του αναπόσπαστου μέρους του κυρίαρχου εδάφους της Ουκρανίας - της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης Σεβαστούπολη.

Θεωρούμε, ότι η προβολή της ταινίας, οι δημιουργοί της οποίας προσπαθούν να δικαιολογήσουν την βίαια αρπαγή και κατοχή του εδάφους του άλλου κράτους, είναι απαράδεκτη για το κράτος, που σέβεται το διεθνές δίκαιο και στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας."

bsgreeks.blogspot.com
αναδημοσίευση από greece.mfa.gov.ua