Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: 1,5 εκατ. πολίτες στα όρια της πείνας λόγω των συγκρούσεων στα Νοτιοανατολικά της χώρας.

04.04.2016

Δύο χρόνια συγκρούσεων στα ανατολικά της Ουκρανίας, οδήγησαν 1,5 εκατ. ανθρώπους στα όρια της πείνας. Από αυτούς 300 χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν την ανεπάρκεια τροφίμων και χρειάζονται άμεση βοήθεια.

Αυτό ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ (WFP), που σχεδιάζει στο πρώτο εξάμηνοπ αυτού του έτους να διασφαλίσει βοήθεια σε 270 χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, από τις πιο ευαπαθείς ομάδες πληθυσμού.

«Δύο χρόνια βίας, πυροβολισμών, κινδύνου για τη ζωή, άφησαν τα ανεξίτηλα ίχνη τους στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων στην Ανατολική Ουκρανία», - ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ στην Ουκρανία, Ντζιανκάρλο Στοπόνι.

«Η σύγκρουση συνεχίζεται και εμείς θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα, για να φτάσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα σε αυτούς τους ανθρώπους. Καλούμε όλες τις πλευρές της σύγκρουσης να διασφαλίσουν πλήρη και ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση προς τους ανθρώπους που χρειάζονται τρόφιμα», - συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του WFP.

Από το Νοέμβριο του 2014 το WPF έχει στείλει άμεση επισιτιστική βοήθεια για περισσότερο από ενάμισυ εκατομμύριο κατοίκους στα Ανατολικά της Ουκρανίας. 370 χιλιάδες άνθρωποι παραλαμβάνουν σε μηνιάια βάση πακέτα τροφίμων, ενώ άλλες 180 χιλιάδες παραλαμβάνουν ειδικά δελτία για την αγορά τροφίμων στις αγορές.

Την πλέον σοβαρή έλλειψη τροφίμων, αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών ης περιφέρειας Λουγκάνσκ, που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ουκρανικής κυβέρνησης καθώς και οι κατοικημένες περιοχές στη γραμμή αντιπαράθεσης.

   bsgreeks.blogspot.com
Πηγή: .un.org