Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ξεκινούν την Τρίτη 26.04 οι ημέρες ρωσικού κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη με την ταινία "Κριμαία - Ο δρόμος προς την πατρίδα"


Στα πλαίσια του έτους Ελλάδας - Ρωσίας, ξεκινούν την Τρίτη 26.04.2016 οι ημέρες ρωσικού Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη 26.04, στις 20:30 θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ του Αντρέϊ Κοντάσοβ "Κριμαία. Ο δρόμος για την Πατρίδα. 

Το ντοκυμαντέρ που έχει ως κύριο πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμήρ Πούτιν, περιγράφει το πως έγινε η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία την άνοιξη του 2014.

Η ταινία έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της Ουκρανικής Πρεσβείας στην Αθήνα που με επιστολή της ζητά από Δημάρχους να παρέμβουν ώστε να ματαιωθεί η προβολή της, αλλά και από το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη που με τηλεφωνική παρέμβαση, προς τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας κα Άννα Μυκωνίου ζήτησαν την ματαίωση της εκδήλωσης που τελεί υπό την αιγίδα τους, χωρίς όμως επιτυχία.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς η ταινία είναι ρωσική προπαγάνδα για την παράνομη απόσχιση μέρους της Ουκρανικής επικράτειας.

Το bsgreeks.blogspot.com, έχει εξαρχής τοποθετηθεί υπέρ της προβολής της ταινίας, όπως και αντίστοιχων ουκρανικών ταινιών. Ο έλληνας θεατής έχει δικαίωμα να δει και να κρίνει, ενώ η λογοκρισία και η απαγόρευση προβολής παραμένουν πράξεις αντισυνταγματικές.

bsgreeks.blogspot.com