Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Οι Ολλανδοί ψήφισαν κατά της συμφωνίας Ε.Ε. - Ουκρανίας

Στο συμβουλευτικό δημοψήφισμα, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ολλανδία, η πλειοψηφία 61,1% ψήφισε κατά της κύρωσης της συμφωνίας Ε.Ε. - Ουκρανίας ανακοινώνει το πρακτορείο BNO News μεταφέροντας αποτελέσματα απ' όλους τους δήμους.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία το 38,1% ψήφισε υπέρ, ενώ η συμμετοχή ξεπέρασε το απαραίτητο για την εγκυρότητα του δημοψηφίσματος 30%, φτάνοντας στο 32,2%.

Τα τελικά αποτελέσματα θα πρέπει να ανακοινωθούν ως τις 12 Απριλίου και σε περίπτωση που αυτά συμφωνούν με τα παραπάνω, η Ολλανδική κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει ξανά την συμφωνία για κύρωση στη Βουλή της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός Μαρκ Ριούτε, που αρχικά είχε δηλώσει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν θα έχει επίδραση στν απόφαση για κύρωση της συμφωνίας, εχθές δήλωσε ότι ίσως αυτή επανεξετασθεί, αλλά γι αυτό απαιτείται χρόνος.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας σχολιάζοντας το αποτέλεσμα μίλησε για σοβαρό μήνυμα που λαμβάνει υπόψιν, ενώ ο Πρόεδρος κ. Πέτρο Παρασένκο, μίλησε για επίθεση στις Ευρωπαϊκές αξίες που δε θα ανακόψει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του.

Με δεδομένο ότι το δημοψήφισμα είχα απλά συμβουλευτικό χαρακτήρα δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι ως προς την κύρωση της συμφωνίας. Έχει όμως ιδιαίτερη αξία, ως καταγραφή της άποψης του λαού μιας χώρας που έχει εμπλακεί στην ουκρανική κρίση με απώλειες πολιτών της, μετά την κατάρριψη του μαλαισιανού μπόινγκ.

bsgreeks.blogspot.com