Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Διαμαρτυρία της Ουκρανικής Πρεσβείας για την προβολή ταινίας. Ζητά να αποτραπεί η προβολή της!!! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Την έντονη διαμαρτυρία της, προς τους Δημάρχους, Αθηναίων κ. Γεώργιο Καμίνη, Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, Λαμιέων κ. Νίκο Σταυρογιάννη και Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, εκφράζει με επιστολή του ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Βολοντίμηρ Σκούροβ.

Η διαμαρτυρία, αφορά στην προβολή της ταινίας "Κριμαία - επιστροφή στην πατρίδα" του Αντρέι Κοντράσοβ, την οποία χαρακτηρίζει ως προπαγανδιστική "προσπάθεια δικαιολόγησης της παράνομης προσάρτησης από την Ρωσική Ομοσπονδία, μέρους του εδάφους του κυρίαρχου κράτους της Ουκρανίας - της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας"

Ο Πρέσβης ζητά από τους Δημάρχους !!! να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα !!! για την αποτροπή προβολής της ταινίας!!!

Δε θα υπενθυμίσουμε τον τρόπο με τον οποίο η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας αποχώρησε από τη σύνθεση της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζουμε όμως στον Κύριο Πρέσβη, ότι στην Ελλάδα, υπάρχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Στο μεταπολιτευτικό Σύνταγμα που ψηφίστηκε το 1975, ορίζεται ότι «η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες· η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους» (Άρθρο 16 παρ.1).  


H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται» (Άρθρο 14, παρ.2)

Άλλωστε σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες στα μέσα Μαίου, προγραμματίζεται από κύκλους της Πρεσβείας η προβολή της ταινίας "Εβρομαϊντάν" που αποδίδει την επίσημη σήμερα άποψη για τα γεγονότα στο Κίεβο. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε καν, ότι η Ρωσική Πρεσβεία θα αντιδράσει με τέτοιο λάθος τρόπο.

Δείτε ολόκληρη την ταινία:



bsgreeks.blogspot.com