Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ομιλία Σάββα Καλεντερίδη για τις εξελίξεις στη Συρία

Θεσσαλονίκη, 12.04.2016, ώρα 18:25

Στον κατάμεστο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ", ο εκδότης και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης αναλύει αυτή τη στιγμή της εξελίξεις στη Συρία, αλλά και το προσφυγικό.

Μια ομιλία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από έναν άνθρωπο που έχει ασχοληθεί βαθιά με το ζήτημα αναλύωντας τις γαιοστρατηγικές και γεωοικονομικές του προεκτάσεις.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην  ομιλία, ο πρώην Υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής και ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο Σάββας Καλεντερίδης, είναι πρώην έλληνας στρατιωτικός, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο με την υπόθεση Οτσαλάν.
Ο Σάββας Καλεντερίδης, που συνόδευε τον Κούρδο ηγέτη κατά τη διάρκεια της περιπετειώδους μετακίνησής του στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Κένυα, συνέγραψε το βιβλίο «Παράδοση Οτζαλάν: Η Ώρα της Αλήθειας».
Από το Φθινόπωρο του 2000 ίδρυσε και διευθύνει τον εκδοτικό οίκο "Ινφογνώμων" και από το 2008 το ιστολόγιο "Ινφογνώμων Πολιτικά"
Ο Σάββας Καλεντερίδης από το 2011 είναι τακτικός αρθρογράφος στην Εφημερίδα "Δημοκρατία" και "Κυριακάτικη Δημοκρατία", ενώ αναλύσεις και άρθρα του, με κύριο θέμα την Τουρκία και άλλα περιφερειακά ζητήματα, έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", "Παρόν" και "Μακεδονία" και στα περιοδικά "Επίκαιρα", "Άμυνα και Διπλωματία", "Στρατιωτική Ισορροπία & Γεωπολιτική", "Απόρρητο Δελτίο" και "Διπλωματία".

bsgreeks.blogspot.com