Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ουκρανία - Παρουσίαση στον τύπο των "εξυπνων" συνόρων με τη Ρωσία

Χάρκοβο, 20.04.2016

Η κρατική υπηρεσία συνοριακής φύλαξης της Ουκρανίας, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου τα πρώτα αποτελέσματα του σχεδίου "Τοίχος" κόστους αρκετών δις, για την ενίσχυση των συνόρων με τη Ρωσία.

Χιλιόμετρα ατσάλινου συρματοπλέγματος με αγκαθωτό συρματόπλεγμα επάνω, υπερυψωμένα φυλάκια, οχυρωματικά έργα αλλά και τεθωρακισμένα σε χαρακώματα. Κάπως έτσι είναι πλέον τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Η παρουσίαση στους δημοσιογράφους έγινε στο μεθοριακό σταθμό Γκοπτόφκα στην περιφέρεια του Χαρκόβου. Ο Προέδρευων της Κρατικής Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης κ. Βασίλι Σερβατιούκ, παρουσίασε στους δημοσιογράφους τα τεχνικά έργα, νέα τεχνικά μέσα και οχήματα αλλά και τη λειτουργία των "έξυπνων" κατά τους Ουκρανούς συνόρων με τη Ρωσία.

Ο συνοριακός σταθμός Γκοπτόφκα είναι ένα από τα κύρια οδικά περάσματα προς τη Ρωσία. Λειτουργεί από το 2002. Με τα γεγονότα στην Ανατολική Ουκρανία, το Κίεβο ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο του 2014 την υλοποίηση του σχεδίου "ΤΟΙΧΟΣ" που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018.

Σύμφωνα με Ουκρανούς επισήμους, ο "ΤΟΙΧΟΣ" θα αυξήσει την αμυντική ικανότητα, διασφαλίζοντας την ασφάλεια απέναντι στη Ρωσία και θα βοηθήσει στη διαδικασία - πορεία ολοκλήρωσης της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ.

bsgreeks.blogspot.com