Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ Κούρδων του ΡΚΚ και τουρκικών δυνάμεων στη Νοτιανατολική Τουρκία

ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ, 13.04.2016
Το στρατόπεδο της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής που δέχθηκε την επίθεση του ΡΚΚ στην περιοχή Χάνι Ντιγιαρμπακίρ
 Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική HURRIYET, 6 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 56 τραυματίσθηκαν σε επιθέσεις του ΡΚΚ και σε συγκρούσεις με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στις νοτιανατολικές περιοχές του Σιρνάκ, Χακαρί, Ντιγιαρμπακίρ και Μαρντίν στις 11 και 12 Απριλίου.


Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε λόγω μιας άγνωστης έκρηξη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μαχητές του ΡΚΚ στην περιοχή Ντάγκλιτσα στο Χακάρι, ενώ τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν. Ένας από τους τραυματίες στρατιώτες φέρεται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Επιπλέον, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μαχητές του ΡΚΚ στο Σιρνάκ, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι τρεις.
Οι αναφορές σχετικά με την τρίτη επίθεση εμφανίστηκαν αργά στις 12 Απριλίου, όταν σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σε έκρηξη στην περιοχή Νουσαυμπίν του Μαρντίν.
Εν τω μεταξύ, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και 47 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων άμαχοι, αργά στις 11 Απριλίου μετά από βομβιστική επίθεση του ΡΚΚ στην περιοχή Χάνι του Ντιγιαρμπακίρ.
Μαχητές του ΡΚΚ πυροδότησαν βόμβα σε βυτιοφόρο μπροστά από το κεντρικό φυλάκιο σε στρατόπεδο της τουρκικής στρατοχωροφυλακής στην  περιοχή Χάνι. Μετά την έκρηξη ξέσπασε μάχη μεταξύ ανταρτών του ΡΚΚ και των δυνάμεων ασφαλείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου συγγενείς του προσωπικού που διέμεναν στα καταλύματα του στρατοπέδου ήταν μεταξύ των τραυματιών. Οι τραυματίες αρχικά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής και αργότερα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο του Ντιγιαρμπακίρ με ελικόπτερο και ασθενοφόρα.
Ένα σημαντικό τμήμα του στρατοπέδου κατέρρευσε λόγω της επίθεσης, ενώ άλλα κτήρια γύρω από το φυλάκιο έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.
Οι δικαστικές αρχές διέταξαν  την απαγόρευση μετάδοσης από το σημείο, μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας για την επίθεση.


bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από: hurriyetdailynews.com