Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Η Coca Cola θύμα της γεωπολιτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Μόσχα 7 Ιανουαρίου 2016

Η Κοκα Κολα βρέθηκε στο επίκεντρο της γεωπολιτικής αντιπαράθεσης στην Ουκρανία. Στα πλαίσια διαφημιστικής της εκστρατείας στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα υλικό, όπου υπήρχε ο χάρτης της Ρωσίας.
Δυστυχώς όμως η Κοκα Κόλα έκανε χοντρά λάθη στο χάρτη που δημοσίευσε. Δηλαδή στο χάρτη της Ρωσίας που δημοσιέυθηκε, έλειπε η Κριμαία, η περιοχή του Καλίνινγκραντ και οι Κουρίλες νήσοι. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ρώσων καταναλωτών και την εκδήλωση σκληρών επιθέσεων στο διαδίκτυο.
Ο χάρτης του σκανδάλου.
 Η εταιρεία αναγκάσθηκε με ανακοίνωση της, να ζητήσει "ειλικρινά συγγνώμη" από τους ρώσους καταναλωτές και αναδημοσίυσε το χάρτη με την προσθήκη των ελλείψεων. Αυτό προκάλεσε την ευαρέσκεια των Ρώσων από την μία, την αντίδραση των Ουκρανών από την άλλη. Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να θεωρούν την Κριμαία έδαφος της χώρας τους.
 
Η "Κοκα Κολα" αναγκάσθηκε για άλλη μια φορά, να ζητήσει "επίσημα συγγνώμη για την παρεξήγηση" που δημιουργήθηκε με τη δημοσίευση του χάρτη της Ρωσίας, με την Κριμαία στο έδαφός της, από τον αντιπρόσωπο της εταιρείας στη Ρωσία.
 Ως αποτέλεσμα το σχετικό διαφημιστικό υλικό διαγράφηκε.

Χθες η αντιπροσωπεία της εταιρείας εξέδωσε ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ της Ουκρανίας, όπου για άλλη μια φορά ζητά "συγγνώμη για την παρεξήγηση" και αναφέρει ότι η εταιρεία δεν υποστηρίζει "κανένο πολιτικό  κίνημα ή κόμμα".

Παρά τις εξηγήσεις οργανώσεις πολιτών στην Ουκρανία καλούν σε μποϋκοτάζ των προϊόντων της.

Πηγή: regnum.ru