Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Κριτική ναί. Οχι ισοπέδωση για τους νταμπλούχους.

 Του Γιάννη Χατζηιωαννίδη
 


Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα το να αναφερθούμε και πάλι στο σκάνδαλο της διοργανώτριας με τη μη αναβολή του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παμβοχαικό, θα είναι μάλλον μάταιο. 

Το σκάνδαλο έτσι και αλλιώς υλοποιήθηκε, η ομάδα έχασε, υποχώρησε και άλλο στον βαθμολογικό πίνακα σε σχέση με τις ομάδες που προπορεύονται και η αναταραχή είναι και πάλι εδώ. Το 3-1 δεν είναι έκπληξη στον βαθμό που θα ήταν, αν το ματς γινόταν κάτω από άλλες συνθήκες και αν και οι δυο ομάδες ξεκινούσαν από την ίδια αφετηρία. Χωρίς ξένους, και δή παίκτες που κάνουν τη διαφορά, καμία ομάδα δε έχει τύχη. Όσες φωνές και α ακουστούν το κακό έγινε και τίποτε δεν αλλάζει τα δεδομένα. Είναι μάταιο να κλαις «πάνω στο χυμένο γάλα». 

Αδυνατώ όμως να κατανοήσω κάποιες αντιδράσεις κυρίως στα social media από φίλους της ομάδας. Όμως, πρώτα απ’ όλα, θέλω να γράψω και να θυμίσω ξανά σε όλους, ότι όπως σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας, έτσι και στον αθλητισμό, η κριτική δεν είναι… σατανικό πράγμα. Κατά τη γνώμη μου είναι καλό να γίνεται. Το άσχημο είναι η ισοπέδωση, η εμπάθεια και ο πόλεμος «έτσι, για να έχουμε να λέμε, και πρέπει σώνει καλά να στήσουμε στον τοίχο». Κάντε, λοιπόν, κριτική σε ότι νομίζετε, αλλά στηρίξτε την άποψή σας. Μην πολεμάτε για να πολεμάτε. Ας ελπίσουμε κάποιοι να τα ξεχωρίσουν αυτά, προκειμένου να μην προκληθεί αναστάτωση σε ένα τμήμα και σε μια ομάδα, που έφερε και θα φέρνει τίτλους. 

Όσοι είναι κοντά στο άθλημα γνωρίζουν πώς η διοίκηση ήδη νιώθει πιεσμένη από μόνη της γιατί πρέπει πάση θυσία να πάρει 4αρι με υποδοχή. Θα το κάνει. Δεν ξέρω αν θα έχουν χαθεί όλα, όταν το κάνει. Όμως το βόλεϊ είναι άθλημα που όλα κρίνονται στα πλέι οφ. Άρα πάλι υπάρχει χρόνος αν πλέον στοχεύσει σωστά το τμήμα. Το τραγικό, όπως αποδείχθηκε λάθος του Ζεριάσκοφ, και η ξεροκεφαλιά του να πει όχι στο Σέρβο ακραίο διεθνή που του πρότεινε η διοίκηση για να κλείσει τη πίσω ζώνη, ταλαιπωρεί και θα ταλαιπωρεί το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας του Καλμαζίδη. Ο οποίος είναι βέβαιο, πως ξενυχτά πάνω σε πληροφορίες και σημειώσεις για τον ακραίο που θα επιλέξει. Η ομάδα περισσότερο από ποτέ θέλει στήριξη. Θα τα καταφέρει. Είναι βέβαιο. Ας αφήσουμε την διοίκηση και την τεχνική ηγεσία να αποφασίσουν. Χρόνος υπάρχει ακόμη. Οι στόχοι είναι μπροστά. Το τοπίο είναι ρευστό στον βαθμολογικό πίνακα και αλλάζει. 

Αρχής γενομένης από το Σάββατο, η αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα πρέπει να ξεκινήσει. 

Όσον αφορά την διοργανώτρια και τις περιβόητες επιτροπές της; Ο ΠΑΟΚ έχει την δύναμη να φτάσει την κόντρα στα άκρα. Και να στείλει μήνυμα πώς δεν θα επιτρέψει άλλη τέτοια σκανδαλώδη απόφαση εις βάρος της στο μέλλον. Θα ήταν καλό να πάρουν ένα ηχηρό μήνυμα οι… σοφοί των επιτροπών.


ΣΣ1 Ε, οχι και να πανηγυρίσουμε επειδή ο ΠΑΟΚ του Τούντορ, του Αρνεσεν και του Σαββίδη απέκλεισε την Καλλονή. Ας σοβαρευτούμε λίγο. 
ΣΣ2 Πιστεύει κανείς πως αυτές οι επιτροπές στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα καταφέρουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους;