Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ρωσία: Πρόστιμα σε τουριστικά πρακτορεία που πουλάν παράνομα τουριστικά πακέτα για την Τουρκία

Μόσχα, 20 Ιανουαρίου 2016

Αρκετά τουριστικά γραφεία, προσπάθησαν να παρακάμψουν την απαγόρευση πώλησης τουριστικών πακέτων προς την Τουρκία, στέλνοντας ρώσους τουρίστες εκεί, μέσω γειτονικών χωρών.

Αυτό ανέφερε σε δήλωσή της προς το πρακτορείο TASS, η επικεφαλής του ρωσικού οργανισμού καταναλωτών, κα Άννα Ποπόβα.

"Αρχίσαμε να ελέγχουμε στενά τις τουριστικές εταιρείες για την εφαρμογή της απαγόρευσης πώλησης τουριστικών πακέτων προς την Τουρκία τον Δεκέμβριο και διαπιστώσαμε κάποιες ιδιαιτερότηες στην παροχή αυτής της υπηρεσίας. Διαπιστώθηκε ότι χωρίς μεγάλο κόστος μπορείς να πας μέχρι την πρωτεύουσα γειτονικού φιλικού κράτους, και από εκεί να πετάξεις στην Τουρκία." είπε η Ποπόβα.

Έτσι διαπιστώθηκαν αρκετές περιπτώσεις. Βέβαια ο αριθμός των παραβάσεων δεν έχει οριστικοποιηθεί μια που πολλά πρακτορεία πουλάνε πακέτα μεγάλων Tour Operators, ή και άλλων πρακτορείων. Τα τουριστικά γραφεία παραβάτες υπόκεινται σε διοικητικά μέτρα, ενώ τους επιβάλλονται και πρόστιμα. "Δεν πρέπει να προωθούμε τουριστικά πακέτα που απαγορεύονται" είπε η κα Ποπόβα.

Υπενθυμίζουμε, ότι στις 30 Νοεμβρίου, ο πρώτος αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ίγκορ Σουβάλοβ, μετά από σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεβ ανακοίνωσε την άμεση παύση πώλησης τουριστικών πακέτων προς την Τουρκία, καθώς και την ακύρωση όλων των εκτάκτων πτήσεων (τσαρτερ) προς αυτή τη χώρα μετά την επιστροφή και των τελευταίων ρώσων τουριστών από αυτή.

bsgreeks.blogspot.com
Πηγή: TASS