Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Η Τσεχία δεν μπορεί και δεν είναι υποχρεωμένη να δεχθεί πρόσφυγες.

Πράγα 16 Ιανουαρίου 2016

Aντρέι Μπάμπις, αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών της Τσεχίας
Η Τσεχία δεν μπορεί και δεν είναι υποχρεωμένη να δεχθεί πρόσφυγες στο έδαφος της, στη βάση της ποσόστωσης που καθόρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Αυτό, μεταξύ άλλων δηλώνει σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Πράγας ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών κ. Αντρέι Μπάμπις.

"Η κατάσταση σήμερα, έχει αλλάξει ριζικά. Εμείς δεν έχουμε την υποχρέωση και ειδικότερα αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να δεχθούμε κανέναν. Οι πολιτικοί, κατά πρώτο λόγο, θα πρέπει να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών, και μετά να σκεφθούν να επιδείξουν αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Η Τσεχία, έχει παραπάνω από αρκετά δικά της προβλήματα."

"Αν κάποιες χώρες θέλουν ακόμη να δεχθούν πρόσφυγες, κάτι για το οποίο δεν είμαι καθόλου βέβαιος, τότε ας τους μαζέψιυν στην Τουρκία και ας τους πάρουν με αεροπλάνα στις χώρες τους." "Η Ευρώπη θα πρέπει να στείλει το μήνυμα ότι έχει ήδη γεμίσει".

Σύμφωνα με την άποψη του Μπάμπις, η Τουρκία δεν τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Πριν η κα Μέρκελ, προσκαλέσει αυτούς τους ανθρώπους στην ΕΕ, αυτοί περίμεναν επίτευξη ειρήνης στη Συρία, ευρισκόμενοι σε στρατόπεδα στην Τουρκία, το Λίβανο και την Ιορδανία", είπε ο κ. Μπάμπις και κάλεσε σε κάλεσμα των συνόρων της ζώνης Σένγκεν.

bsgreeks.blogspot.com
από tass.ru
ехия не может и не обязана принимать беженцев на основе продвигаемых Еврокомиссией квот по распределению мигрантов между государствами-членами ЕС. Об этом в интервью пражской газете "Право" заявил первый вице-премьер по вопросам экономики и министр финансов республики Андрей Бабиш.

Подробнее на ТАСС:
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2591873