Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Η Αυστρία αναστέλει προσωρινά την ισχύ της συμφωνίας Σένγκεν

Βιέννη, 16 ιανουαρίου 2016

Τσίπρας και Φάυμαν στη Μυτιλήνη τον Οκτώβριο του 2015
 Η Αυστρία εισάγει άμεσα έλεγχο διαβατηρίων στα σύνορά της, θα ελέγχονται αυστηρά μετανάστες και πρόσφυγες και θα απελαύνονται άμεσα όσοι δεν έχουν δικαίωμα ασύλου.

Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάυμαν σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Osterreich. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο ισχύς της συμφωνίας Σένγκεν "αναστέλλεται προσωρινά".

"Όπως και η Γερμανία, θα ελέγξουμε αυστηρά τα σύνορά μας και θα προχωρήσουμε σε απελάσεις. Κάθε ένας που έρχεται σε μας θα υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο". Σύμφωνα με τον κ. Φάυμαν, "Σε όσους δεν έχουν δικαίωμα στο καθεστώς του πρόσφυγα ή δεν δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση ασύλου, η είσοδος στη χώρα, θα απαγορεύεται".

"Στα σύνορα θα πρέπει να επιδεικνύονται έγγραφα. Αν ή Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορεί να ελέγξει τα εξωτερικά της σύνορα, τότε το μέλλον της συνθήκης Σένγκεν είναι υπό ερωτηματικό", συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Φάιμαν, τον Οκτώβριο του 2015 συνοδεύομενος από τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα είχα επισκεφθεί τα κέντρα υποδοχής στη Λέσβο και είχε δείξει να αντιλαμβάνεται την ουσία του προβλήματος.

bsgreeks.blogspot.com