Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΔΝΤ: Η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη θα παραμείνει περιορισμένη και άνιση


ΝΤΑΒΟΣ, Ελβετία. 19.01.2016
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε την Τρίτη ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη θα παραμείνει περιορισμένη και άνιση, καθώς ο κόσμος καταπιάστηκε με την επιβράδυνση του ΑΕΠ στην Κίνα, μείωσε τις τιμές του πετρελαίου και οδηγησε σε αυστηρότερη νομισματική πολιτική από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Το ΔΝΤ έδωσε τελευταία του αξιολόγησή της σε μια ενημέρωση της έκθεσής του (World Economic Outlook) του Οκτωβρίου του 2015.

Παρ'όλα αυτά το ΔΝΤ προβλέπει ωστόσο, ένα ρυθμό παγκόσμιας ανάπτυξης της τάξεως του 3,1% για το 2015. Ανέφερε ότι το ΑΕΠ θα φτάσει το 3,4% το 2016 και το 3,6% το 2017.


Η τελευταία πρόβλεψη του ΔΝΤ είναι ελαφρώς πιο δυσοίωνη σε σχέη με ότι είχε προβλέψει τον Οκτώβριο, αναθεωρώντας προς τα κάτω κατά 0,2 της εκατοστιαίας μονάδας την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2016 και το 2017.

Το ΔΝΤ περιέγραψε τη συνολική οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ως εύρωστη, που ενισχύεται από την ενδυνάμωση της αγοράς κατοικιών και την αγορά εργασίας, αλλά λόγω της δύναμης του δολαρίου ΗΠΑ, η παραγωγή θα μπορούσε να σημειώσει ελαφρά συρρίκνωση. 


Ωστόσο, το ΔΝΤ, σημείωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας, θα μειωθεί ακόμη περισσότερο απ' ότι το 2015. Ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας θα είναι 6,3% το 2016. Το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η ανάπτυξη το 2015 έφτασε το 6,9%.  
.
Ο οικονομικός σύμβουλος του ΔΝΤ, Maurice Obstfeld είπε ότι οι διαμορφωτές της οικονομικής πολιτικής θα πρέπει να περιμένουν "ένα έτος μεγάλων προκλήσεων".

Η πρόβλεψη του ΔΝΤ έρχεται τη στιγμή που επιχειρηματικοί και πολιτικοί  ηγέτες από όλο τον κόσμο μαζεύονται στο Νταβός της Ελβετίας πριν από την έναρξη της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

bsgreeks.blogspot.com
αναδημοσίευση από USA Today