Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΤΑΠ ΠΑΟΚ: Μεταγραφές που δείχνουν τελικούς…

Του Γιάννη Χατζηιωαννίδη

Ας ξεκινήσουμε από κάτι που ίσως ελάχιστοι θα γνωρίζουν. Η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ εχει το καλύτερο όνομα στην αγορά των ΗΠΑ από την εποχή του Στάνλει, του Πάτακ, του Μπρούνερ, και τόσων άλλων. Δεν αποτελεί έκπληξη, στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, το οτι κατάφερε να πείσει τον Ντέιβνιτ Λί να έρθει στην Θεσσαλονίκη. Πίσω από αυτήν την απόφαση υπάρχει πολύ παρασκήνιο. Ο παίκτης που στην συλλογή του υπάρχουν Παγκόσμια και Ολυμπιακά μετάλλια με θητεία σε Καζάν και Ιταλία, το συμβόλαιο του οποίου αγγίζει τις 300 χιλιάδες Ευρω το χρόνο, σόκαρε τον κόσμο του αθλήματος, ο οποίος αδυνατεί να πιστέψει, πώς είπε το ναι και έρχεται στην Ελλάδα. 


Η αλήθεια είναι πώς όλο αυτό το διάστημα ο Γιάννης Καλμαζίδης έψαξε όλη την γη για να βρει αυτό που θα ανέβαζε επίπεδο του ΠΑΟΚ και θα τον έφερνε και πάλι στην πρώτη γραμμή της δυναμικής του στον εσωτερικό χώρο. Η διοίκηση είχε ανάψει το πράσινο φως και έτσι με τα χέρια λυμένα ο Καλμαζίδης σήκωσε τα τηλέφωνα. Αυτό το διάστημα η εθνική ομάδα των ΗΠΑ, κάνει προετοιμασία για τις επόμενες αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Ο τεχνικός της ομάδας, ζήτησε από τους παίκτες που δεν έχουν συμβόλαια να συζητήσουν με ομάδες για να μπορέσουν να διατηρηθούν σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και να μην χάσουν την φόρμα τους. 

Οι απίθανες σπόντες που λειτούργησαν υπέρ του ΠΑΟΚ, έφεραν τον Ντέιβιντ Λί να συζητά στο τηλέφωνο με τον Καλμαζιδη , οποίος γνωρίζει τον αθλητή προσωπικά όπως και τον Γιανμπλόσκι. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να επέλθει η συμφωνία και οι αθλητές να αναμένονται στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης. 

Πρόκειται για μια τεράστια μεταγραφική επιτυχία η οποία έχει πολλαπλά οφέλη και σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά θα ανεβάσει και το brad name του συλλόγου, καθώς η μετακίνηση των δυο είναι πρώτο θέμα σε όλες τις ιστοσελίδες του κόσμου που ειδικεύονται στο βόλεϊ. Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι πλέον όλοι οι αθλητές τέτοιου επιπέδου θα καλοβλέπουν τον ΠΑΟΚ μετά από αυτές τις συμφωνίες. 

Ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς του κόσμου, αθλητής παγκοσμίου επιπέδου, ντύνεται στα ασπρόμαυρα, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα και σε άλλους αθλητές ανάλογου επιπέδου. Η πολιτική της διοίκησης λειτούργησε και αξίζουν μόνο μπράβο σε όλους όσους δούλεψαν για να κλείσουν αυτές οι συμφωνίες. Συν τοις άλλοις η διοίκηση του ΤΑΠ δείχνει πώς κλείνονται τα μεγάλα συμβόλαια, και πώς λειτουργεί μια σοβαρή διοίκηση στην προσπάθεια της να προχωρήσει σε μεταγραφές. 

Χωρίς πολλά λόγια, με σταθερά βήματα και χωρίς να το μάθει όλος ο κόσμος. Γίνεται σαφές πως πλέον ο “Δικέφαλος” είναι ίσως το πρώτο φαβορί για να κατακτήσει και πάλι το νταμπλ οποίος και αν είναι ο αντίπαλος του στους ημιτελικούς και τελικούς. Πλέον και ο κόσμος θα πρέπει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και αυτές τις αλλαγές, όχι μόνο στα πλέι οφφ, αλλά σε όλα τα παιχνίδια. Το έπραξε πέρσι,θα το ξαναπράξει φέτος. 

Μπράβο στην διοίκηση του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, μπράβο στην τεχνική ηγεσία. Τα υπόλοιπα στους αγωνιστικούς χώρους. 

ΣΣ1 Απογοήτευση από την νέα εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο ματς με την ΑΕΚ. Ο Τούντορ αδικεί το ρόστερ και την ομάδα συνολικά. Ο Σαββιδης, δεν μαθαίνει από τα λάθη του, και οι στόχοι όλο και απομακρύνονται. Νομίζω πώς ο Κροάτης θα πρέπει επιτέλους να καταλήξει σε ένα οριστικό σχήμα και να μην παίζει με τα… μάτια τους. Το οτι θα μπορούσε η ομάδα να ισοφαρίσει δεν αλλάζει την γενική εικόνα.

bsgreeks.blogspot.com